علت و روش‌های پارگی پرده گوش

علائم پارگی پرده گوش و درمان آن

پارگی پرده گوش (سوراخ شدن پرده تمپان/tympanic membran perforation) سوراخ یا پارگی در بافت نازکی است که مجرای گوش شما را از گوش میانی جدا می‌کند. پارگی پرده گوش می‌تواند منجر به کاهش شنوایی شود. همچنین می‌تواند گوش میانی شما را در برابر انواع عفونت‌ها آسیب پذیر کند.
پارگی پرده گوش معمولاً طی چند هفته بدون درمان بهبود می‌یابد. اما بعضی اوقات برای بهبودی به ترمیم یا جراحی ترمیم گوش نیاز می‌شود.
محتوا نمایش

پارگی پرده گوش چیست؟

پرده گوش (پرده تمپان) دو نقش اصلی ایفا می‌کند. اولین نقش آن، دریافت امواج صوتی در صورت برخورد با پرده گوش است. پرده گوش در وهله اول امواج صوتی را به استخوانچه‌های گوش میانی(Middle ear) هدایت می‌کند.
دومین نقش اصلی پرده گوش، حفاظت  از ساختار های گوش میانی است؛ به این صورت که به عنوان یک مانع عمل کرده و از گوش میانی شما در برابر آب، باکتری و سایر مواد خارجی محافظت می‌کند.
#پارگی پرده گوش یک سوراخ یا پارگی کوچک در پرده گوش یا پرده صماخ است. پرده گوش یک بافت نازک است که گوش میانی و مجرای گوش خارجی را از یکدیگر جدا می‌کند.
این پرده با ورود امواج صوتی به گوش مرتعش می‌شود. ارتعاشات از طریق استخوان‌های کوچک گوش میانی انتقال می‌یابد. از آنجا که این ارتعاش به شما امکان شنیدن می‌دهد، در موارد نادر می‌تواند باعث کاهش شنوایی دائمی شود.

دلایل پارگی پرده گوش

عفونت

عفونت گوش(ear infection) یکی از شایع‌ترین علل پارگی پرده گوش به ویژه در کودکان است. در طی عفونت گوش، مایعات در پشت پرده گوش جمع می‌شوند. فشار حاصل از تجمع مایعات می‌تواند باعث سوراخ یا پارگی پرده گوش شود.

تغییرات فشار

برخی فعالیت‌ها که با تغییر ناگهانی فشار هوا همراه هستند می‌تواند باعث تغییر فشار در گوش گردد و در نهایت باعث صدمه به پرده گوش شود. این اختلال به باروتروما(ear barotrauma) معروف است و معمولا زمانی اتفاق می‌افتد که فشار خارج از گوش به شدت با فشار داخل گوش متفاوت باشد. فعالیت‌هایی نظیر غواصی، پرواز در هواپیما، رانندگی در ارتفاعات، امواج، ضربه مستقیم و شدید به گوش، آسیب یا ضربه می‌توانند باعث باروتروما شوند.

ضربه‌ها

ضربه‌ها همچنین می‌توانند پرده تمپان گوش را پاره کنند. هرگونه ضربه به گوش یا کنار سر می‌تواند باعث پارگی شود. موارد زیر به عنوان پارگی تمپان گوش شناخته شده است:
1- ضربه خوردن گوش همانند سیلی زدن
2- آسیب دیدگی در حین ورزش
3- افتادن روی گوش
4- تصادفات رانندگی
ضربه صوتی یا آسیب به گوش در اثر صداهای بسیار زیاد، می‌تواند پرده گوش شما را پاره کند. با این حال، این موارد به همان اندازه معمول نیستند.

علائم پارگی پرده گوش

درد علامت اصلی پارگی پرده گوش است. برای اغلب افراد، درد ممکن است شدید باشد، در طول روز ثابت بماند یا می تواند شدت آن کم یا زیاد شود. معمولاً با از بین رفتن درد، گوش شروع به تخلیه می‌کند. در این مرحله ممکن است مایعات آبکی، خونی یا چرکی از گوش آسیب دیده تخلیه شود.
پارگی ناشی از عفونت گوش میانی معمولاً باعث خونریزی می‌شود. این عفونت‌های گوش به احتمال زیاد در کودکان خردسال، افراد مبتلا به سرماخوردگی یا آنفولانزا یا در مناطقی با دارای آلودگی هوا اتفاق می‌افتد.
ممکن است مقداری کاهش شنوایی موقت یا کاهش شنوایی در گوش آسیب دیده داشته باشید. همچنین می‌توانید وزوز گوش(tinnitus)، صدای زنگ یا وزوز مداوم در گوش یا سرگیجه(vertigo#) را تجربه کنید.

عوارض پارگی پرده گوش

اگر تمپان گوش شما پاره شود، مشکلات غیرمعمولی ایجاد می‌شود، به خصوص اگر بعد از سه تا شش ماه نتواند به طور طبیعی بهبود یابد. عوارض احتمالی عبارتند از:

از دست دادن شنوایی(Hearing loss)

معمولاً کاهش شنوایی موقتی است و فقط تا زمان بهبودی پارگی یا سوراخ در پرده گوش شما ادامه می‌یابد. اندازه و محل پارگی می‌تواند بر میزان کاهش شنوایی تأثیر بگذارد.

عفونت گوش میانی (اوتیت میانی/serous otitis)

پرده گوش پاره شده (سوراخ شده) ممکن است دچار عفونت شود. تعداد کمی از افراد ممکن است در معرض عفونت‌های مداوم (مکرر یا مزمن) باشند. در این گروه کوچک، تخلیه مزمن و کاهش شنوایی می‌تواند رخ دهد.

کیست گوش میانی (کلستئاتوم/cholestatoma)

اگرچه کیست گوش میانی نسبتا نادر است، اما این کیست که از سلول‌های پوستی و بقایای دیگر تشکیل شده است، می‌تواند در گوش میانی شما ایجاد شود که نتیجه آن پارگی پرده گوش در دراز مدت است.
بقایای مجرای گوش به طور معمول با کمک جرم گوش از مجرای گوش خارجی محافظت می‌کند. اگر پرده گوش شما پاره شود، بقایای پوست می‌تواند به گوش میانی شما ریخته شود و کیست ایجاد کند.کیست در گوش میانی یک محیط مناسبی را برای باکتری‌ها فراهم می‌کند و حاوی پروتئین‌هایی است که می‌تواند به استخوان‌های گوش میانی آسیب برساند.

تشخیص پارگی پرده گوش

پزشک  می‌تواند از روش‌های مختلفی برای تشخیص پارگی پرده گوش استفاده کند. برخی از این روش‌ها در ادامه بیان شده است که عبارتند از:

نمونه برداری از ترشحات گوش

در این روش پزشک ممکن است از  ترشحات گوش که به علت عفونت نشت کرده است نمونه برداری کرده و آزمایش کند.

معاینه اتوسکوپی

در این روش پزشک از یک دستگاه تخصصی که اساس کار آن نور است برای مشاهده کانال گوش استفاده می‌کند.

یک آزمایش شنوایی سنجی

در این روش شنوایی شناس قدرت شنوایی شما را بررسی می‌کند تا میزان، شکل و نوع کم شنوایی مشخص شود.

تمپانومتری

روشی است که در آن شنوایی شناس یک پروب را به گوش شما وارد می‌کند تا پاسخ پرده گوش را نسبت به تغییرات فشار بررسی کند. در صورت نیاز به معاینات تخصصی یا درمان پارگی پرده گوش، شنوایی شناس ممکن است شما را به متخصص گوش، حلق و بینی و ارجاع دهد.

درمان پارگی پرده گوش

درمان‌های پارگی پرده گوش عمدتا برای تسکین درد و از بین بردن یا جلوگیری از عفونت طراحی شده است.

ترمیم

اگر گوش آسیب دیده به طور طبیعی بهبود نیابد، پزشک ممکن است پرده گوش را ترمیم کند. ترمیم شامل قرار دادن یک تکه کاغذی دارویی بر روی پارگی پرده است. ترمیم پرده گوش به بازسازی پرده گوش کمک می‌کند.

آنتی بیوتیک ها

آنتی بیوتیک‌ها می‌توانند عفونت‌هایی را که منجر به پارگی لاله گوش شما شده است، از بین ببرد. آنتی بیوتیک‌ها از شما در برابر ابتلا به عفونت‌های جدید در اثر سوراخ شدن یا پارگی پرده گوش محافظت می‌کنند. پزشک ممکن است آنتی بیوتیک خوراکی یا قطره گوش تجویز کند. همچنین ممکن است به شما گفته شود که از هر دو شکل دارو استفاده کنید.

عمل جراحی

در موارد نادر، ممکن است برای ایجاد سوراخ در پرده گوش، جراحی لازم باشد. جراحی ترمیم پرده گوش پاره شده، تمپانوپلاستی(tympanoplasty) نام دارد. در حین تمپانوپلاستی، جراح شما بافتی را از ناحیه دیگری از بدن شما گرفته و آن را بر روی سوراخ  پرده گوش پیوند می‌زند.

درمان‌های خانگی

در خانه می‌توانید درد پارگی پرده گوش را با مسکن‌ها و کمپرس گرم کاهش دهید. قرار دادن کمپرس گرم و خشک روی گوش چند بار در روز می‌تواند کمک کند.

پیشگیری از پاره شدن پرده گوش

برای جلوگیری از پارگی غشای داخلی گوش (سوراخ شده) رعایت نکات زیر توصیه می‌شود.

1- جهت درمان عفونت گوش میانی اقدام کنید

از علائم و نشانه‌های عفونت گوش میانی، از جمله گوش درد(ear pain)، تب، گرفتگی بینی و کاهش شنوایی مطلع باشید. کودکان مبتلا به عفونت گوش میانی اغلب کلافه هستند و ممکن است از خوردن غذا امتناع کنند. برای جلوگیری از آسیب احتمالی به پرده گوش، سریعاً به پزشک مراجعه نمایید.

2- هنگام پرواز از گوش‌های خود محافظت کنید

در صورت امکان، در صورت سرماخوردگی یا آلرژی که باعث گرفتگی بینی یا گوش می‌شود، پرواز نکنید. در هنگام برخاستن و فرود آمدن، فشار گوش‌های خود را با خمیازه کشیدن یا جویدن آدامس تنظیم کنید.

3- گوش خود را از اشیا خارجی دور نگه دارید

هرگز سعی نکنید موم گوش(ear wax) اضافی یا سخت شده را با وسایلی مانند پنبه، گیره کاغذ یا سنجاق مو، خارج کنید. این موارد می‌توانند به راحتی پرده گوش شما را پاره یا سوراخ کند.

4- از گوش خود در برابر صدای انفجاری محافظت کنید

از فعالیت‌هایی که گوش شما را در معرض صدای انفجار قرار می‌دهد، خودداری کنید. اگر سرگرمی‌ها یا کارهای شما شامل فعالیت‌های برنامه‌ریزی شده‌ای می‌شود که صدای انفجاری تولید می‌کند، با استفاده از هدفون‌های محافظ گوش  از گوش خود در برابر آسیب‌های احتمالی محافظت کنید.

پارگی پرده گوش در کودکان به چه علت اتفاق می‌افتد؟

پارگی پرده گوش ممکن است به دلیل بافت حساس و مجاری باریک گوش در کودکان بسیار بیشتر اتفاق بیفتد. استفاده بیش از حد از یک گوش پاک کن می‌تواند به راحتی به پرده گوش کودک آسیب برساند.

هر نوع جسم کوچک خارجی، مانند مداد یا سنجاق سر، در صورت قرار گرفتن بیش از حد در مجرای گوش، می‌تواند به پرده گوش آن آسیب برساند.عفونت گوش شایع‌ترین علت پارگی پرده گوش در کودکان است. درواقع ضربه‌ها، جراحات و عفونت‌هایی که باعث ایجاد سوراخ در پرده تمپان گوش می‌شوند عبارتند از:

  • عفونت‌های شدید گوش میانی از شایع‌ترین علل برای پارگی پرده گوش در اطفال است. اگر کودک شما به مهدکودک می‌رود و یا با کمک شیشه شیر تغذیه می‌شود، در ریسک بالاتری برای ابتلا به عفونت قرار دارد.
  • آسیب فیزیکی؛ بطور کلی واردکردن هر شی خارجی که بیش از حد به داخل مجرای گوش فشار داده شود مانند سوراخ کردن پرده گوش با گوش پاکن پنبه‌ای
  • کلستئاتوم ( رشد توده در داخل یا پشت پرده گوش)
  • ضربه صوتی مانند صدای شلیک گلوله یا ترقه

علائم پارگی گوش در کودکان و نوزادان

در صورتی که علائم زیر را مشاهده کردید سریعا به پزشک متخصص گوش مراجعه کنید؛
  •  درد خفیف تا شدید
  •  نشت ترشحات خونی یا چرکی از گوش
  • حالت تهوع
  • استفراغ
  •  سرگیجه مداوم
  •  زنگ زدن گوش
دلایل و درمان پارگی پرده گوش در کودکان

درمان پارگی پرده‌ی گوش در کودکان

در اکثر مواقع پرده گوش سوراخ شده خودبه‌خود طی چند هفته بدون درمان بهبود میابد. پزشک برای کمک به پیشگیری یا درمان عفونت، ممکن است آنتی بیوتیک تجویز کند؛ بعلاوه استفاده از مسکن‌های ضد درد برای کاهش و تسکین درد توصیه می‌شود.

اگر پرده گوش طی چند هفته بهبود نیابد، متخصص گوش و حلق و بینی پس از معاینه ممکن است استفاده از پچ پرده گوش را پیشنهاد دهد. در این روش، پزشک یک وصله‌ی کاغذی مانند را روی سوراخ گوش قرار می‌دهد تا به فرآیند ترمیم پرده کمک کند. گاهی لازم است این عمل چندین بار تکرار شود تا نتیجه مطلوب حاصل گردد.

اگر این درمان‌ها جواب نداد، عمل تمپانوپلاستی توسط پزشک متخصص باید انجام شود. در این جراحی یک تکه کوچک از بافت بدن خود بیمار یا یک ماده مصنوعی را به ناحیه آسیب دیده در پرده گوش پیوند زده و با این کار به ترمیم و بازسازی پرده تمپون کمک می‌کنند.

مراقبت‌های لازم از گوش در زمان پارگی پرده گوش

  1. هرگز از قطره‌های گوش بدون نسخه و تجویز پزشک استفاده نکنید! با سوراخ شدن پرده گوش برخی از انواع قطره‌ها به راحتی می‌توانند وارد گوش میانی یا حلزون گوش شده و مشکلاتی را ایجاد کنند.
  2. سعی کنید مجرای گوش را خشک نگه دارید.
  3. قراردادن یک کیسه گرم بر روی گوش به کاهش درد شما کمک می‌کند.
  4. درصورت نیاز از مسکن‌هایی مثل ایبوبروفن به ‌منظور کاهش درد استفاده کنید.
  5. اجتناب از بادکردن بیش از حد بینی به دلیل وارد آوردن فشار زیاد به پرده گوش ( منظور از بادکردن بینی هنگامی است که دهان خود را بسته، بینی خود را هم مسدود کرده و با فوت کردن سعی در خارج کردن هوا از گوش خود دارید)

در صورت پارگی پرده گوش آیا می‌توان شنا کرد؟

خیر؛ بعد از سوراخ شدن پرده‌ی گوش شنا به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود. از آنجایی که پرده گوش سوراخ است؛ در صورت ورود آب به داخل گوش، به درون گوش میانی هم نفوذ کرده و باعث تشدید یا ایجاد عفونت می‌گردد. 

همچنین غواصی در اعماق دریا باعث ایجاد فشار بیش از حد بر روی پرده‌ی گوش آسیب دیده شده و به دنبال آن صدمات زیادی را به همراه خواهد داشت. به طور کلی به افرادی که با پارگی پرده گوش مراجعه می‌کنند توصیه اکید می‌شود که مجرای گوش خود را خشک نگه دارند.

نحوه استحمام در زمان پارگی پرده گوش

در افرادی که دچار آسیب پرده گوش شده‌اند، برای جلوگیری از ایجاد یا تشدید عفونت باید مجرای گوش خشک بماند. بدین منظور قبل از دوش گرفتن با قرار دادن یک پنبه‌ی آغشته به وازلین (که چربی آن مانع نفوذ آب به داخل گوش گردد) یا استفاده از یک گوشگیر سیلیکونی در گوش خود از عدم نفوذ آب به درون گوش خود اطمینان حاصل کنید. در حین شست‌و‌شو نیز احتیاط شود تا آب به داخل گوش وارد نشود.

در پایان

در صورت محافظت ازحس شنوایی و جلوگیری از آسیب دیدگی‌های احتمالی، به راحتی می‌توانید از پارگی پرده گوش جلوگیری نمائید. بسیاری از عفونت‌هایی که باعث پارگی می‌شوند، می‌توانند در خانه با استراحت و محافظت از گوش درمان شوند.
با این حال، اگر بیش از چند روز متوجه ترشح از گوش خود شدید یا درد گوش شما شدید تر شد؛ به پزشک مراجعه کنید.
کلینیک گوش تهران واقع در خیابان ولیعصر با استفاده از روش‌های نوین درمان به شما خدمات رسانی می‌کند. در صورت نیاز برای رزور و نوبت دهی می‌توانید با کلینیک گوش تهران تماس حاصل فرمایید.
مطلبی که تحت عنوان«علائم پاره گی پرده گوش و درمان ]ن» خواندید، به طور اختصاصی برای وب سایت کلینیک گوش تهران تهیه شده است و استفاده از آن فقط با ذکر منبع مجاز می‌باشد.

سوالات متداول درباره پارگی پرده گوش

بروز عواملی که منجر به ایجاد سوراخ یا پارگی در پرده گوش می‌شود؛ باعث پارگی پرده گوش خواهد شد. در صورت پارگی پرده گوش کیفیت و وضوح صدا کاهش می‌باید و فرد به کم شنوایی دچار می‌شود.

پارگی پرده گوش یکی از شایع‌ترین آسیب‌های گوش می‌باشد. در این راستا ما در این مقاله به پرتکرارترین سوالات بیماران در این زمینه پاسخ خواهیم داد. مطالعه این سوالات می‌تواند به افراد دارای این عارضه کمک کند. در ادامه با ما همراه باشید.

دلایل پارگی پرده گوش ممکن است به علل مختلفی بستگی داشته باشد. در ادامه به برخی از این موارد اشاره خواهیم کرد. این موارد عبارتند از:

عفونت گوش میانی (اوتیت میانی)

 عفونت گوش میانی اغلب باعث تجمع مایعات در گوش میانی می‌شود. فشار این مایعات می‌تواند باعث پارگی لاله گوش شود.

باروتروما

هنگامی که فشار هوا در گوش میانی و فشار هوا در محیط، خارج از تعادل است؛ فشار خون بر روی پرده گوش اعمال می‌شود. اگر فشار شدید باشد، می‌توان پرده گوش را پاره کند. باروتروما(barotrauma) اغلب در اثر تغییرات فشار هوا مرتبط با سفر هوایی ایجاد می‌شود.

حوادث دیگری که می‌تواند باعث تغییرات ناگهانی فشار و احتمالاً پارگی لاله گوش شود، شامل؛ غواصی و ضربه مستقیم به گوش مانند ضربه کیسه هوای اتومبیل است.

صداهای بلند یا انفجار (ضربه صوتی)

 یک صدای بلند مانند انفجار یا شلیک گلوله، اساساً یک موج صوتی قدرتمند، به ندرت می‌تواند باعث ایجاد پارگی در پرده گوش شود. اما احتمال پارگی پرده گوش وجود دارد.

اجسام خارجی در گوش

اشیا کوچک، مانند پنبه یا سنجاق سر، می‌توانند پرده گوش را پاره کنند.

ضربه شدید سر

آسیب شدید، مانند شکستگی پایه جمجمه، ممکن است باعث شکستگی یا آسیب به ساختارهای گوش میانی و داخلی، از جمله پرده گوش شود.

برخی از افراد هیچ علائمی از پارگی پرده گوش را مشاهده نمی‌کنند. اما برخی پس از چند روز با ناراحتی عمومی در گوش به پزشك خود مراجعه می‌كنند. این علائم عبارتند از:

  • درد ناگهانی گوش یا کاهش ناگهانی درد گوش
  • صدای وزوز گوش
  • کاهش شنوایی که ممکن است در گوش آسیب دیده جزئی یا کامل باشد.
  • عفونت گوش
  • ضعف یا سرگیجه
  • تخلیه مخاط پر چرک یا خون آلود از گوش

حالت تهوع یا استفراغ که می‌تواند ناشی از سرگیجه باشد.

پزشک عمومی یا متخصص گوش، حلق و بینی می‌تواند با بررسی و معاینه گوش با استفاده از یک وسیله روشن (اتوسکوپ) پارگی پرده گوش را تشخیص دهد.

پزشک گوش‌، حلق و بینی، ممکن است آزمایش‌های اضافی را برای تعیین علت بروز علائم گوش یا تشخیص وجود هرگونه کم شنوایی تجویز کند. این آزمایشات عبارتند از:

تست‌های آزمایشگاهی

 اگر ترشحاتی درگوش وجود داشته باشد؛ پزشک ممکن است آزمایش‌هایی را برای تشخیص عفونت باکتریایی گوش میانی انجام دهد.

بررسی با دیاپازون

 دیاپازون، کوک سازهایی فلزی دو شاخه هستند که هنگام ضربه، صدا تولید می‌کنند. آزمایش‌های ساده با دیاپازون می‌تواند به پزشک کمک کند تا کم شنوایی را تشخیص دهد.

در بررسی دیاپازون ممکن است کاهش شنوایی در اثر آسیب به قسمت‌های لرزاننده استخوانچه‌های گوش میانی (از جمله پرده گوش)، آسیب به حسگرها یا اعصاب گوش داخلی یا آسیب به هر دو مورد را نشان دهد.

تمپانومتری

در آزمایش تمپانومتری از دستگاهی استفاده می‌شود که در مجرای گوش بیمار قرار می‌گیرد و پاسخ پرده گوش را به تغییرات جزئی فشار هوا اندازه گیری می‌کند. الگوهای خاصی از پاسخ می‌تواند پارگی پرده گوش مشخص کند.

آزمون شنوایی شناسی

در این آزمایش از سری تست‌های کاملاً کالیبره شده استفاده خواهد شد که قادراند میزان شنیدن صداها را در حالات مختلف اندازه گیری کنند. آزمایشات در یک اتاق ضد صدا انجام می‌شود.

به طور معمول، پارگی پرده گوش به صورت خود به خود ترمیم می‌شود. در این حالت ممکن است پزشک برای جلوگیری از عفونت گوش یا درمان عفونت موجود، آنتی بیوتیک تجویز کند. در صورت بروز درد ممکن است پزشک استفاده از داروهای ضد درد بدون نسخه مانند استامینوفن یا ایبوپروفن را توصیه کند.

در برخی موارد، ممکن است برای ترمیم پارگی پرده گوش، جراحی لازم باشد. در طی این روش، پزشک برای بازسازی پرده گوش، تکه‌ای از بافت خودبیمار را به پرده گوش متصل می‌کند. جراحی معمولاً برای پارگی‌های بزرگ پرده گوش و یا پارگی پرده گوش که ناشی از عفونت گوش است، استفاده می‌شود.

پارگی پرده گوش معمولاً طی چند هفته بدون درمان ترمیم می‌شود. اما گاهی اوقات نیاز به بستن سوراخ از طریق وصله زدن یا ترمیم جراحی دارد. اگر پارگی یا سوراخ پرده گوش شما به خودی خود بسته نشود، یک متخصص گوش، حلق و بینی می‌تواند آن را با یک تکه از بافت خودبیمار ببندد.

با این روش پزشک گوش، حلق و بینی می‌تواند پرده گوش را ترمیم کند. ممکن است لازم باشد این روش بیش از یک بار قبل از بسته شدن سوراخ تکرار شود.

اگر پارگی پرده گوش به صورت خود به خود بهبود نیابد یا پزشک متخصص گوش‌، حلق و بینی تشخیص دهد که پارگی با بستن پارگی گوش ترمیم نمی‌شود؛ ممکن است عمل جراحی را توصیه کند. معمول‌ترین روش جراحی، تمپانوپلاستی نام دارد.

جراح در این روش یک تکه از بافت بیمار را برمی‌دارد تا سوراخ پرده گوش را ببندد. این روش به صورت سرپایی انجام می‌شود. در جراحی تمپانوپلاستی، معمولاً می‌توان همان روز به خانه رفت، مگر اینکه به علت شرایط بیهوشی، بیمار نیاز به بستری بیشتر در بیمارستان داشته باشد.

بیمارانی که تحت درمان عمل جراحی تمپانوپلاستی در کلینیک قرار می‌گیرند؛ 2-3 بخیه جذبی در پشت گوش، در محل برداشت پیوند چربی خواهند داشت. این برش به صورت خود به خود بهبود می‌یابد و نیازی به استفاده از پمادی نیست. افرادی که بخیه‌های معمولی دارند، معمولاً 10-14 روز پس از جراحی بخیه‌های خود را باز خواهند کرد.

برای اکثر افرادی که جراحی تمپانوپلاستی را انجام می‌دهند، خیس شدن پانسمان با خون یک امرطبیعی است. همچنین خروج ترشحات خون از گوش خارجی تا چندین روز پس از جراحی معمول است.

در این شرایط از دست زدن به پانسمان داخل گوش شدیدا خودداری کنید. سعی کنید گوش خود را همیشه تا زمان بهبودی مناسب یا بازه زمانی مشخص شده توسط جراح، خشک نگه دارید. برای به حداقل رساندن فشار در محل عمل، به مدت 4-6 هفته پس از جراحی از انجام کارهای سنگین و پرواز خود‌داری کنید.

سرفه، فشار، عطسه و دمیدن بینی نیز باید تا حد ممکن خود داری شود. اگر باید سرفه یا عطسه کنید، دهان را تا جایی که ممکن است باز کنید این کار را انجام دهید تا فشار به حداقل برسد.

هر فشار اضافی و قابل توجهی می‌تواند پیوند را از بین ببرد، که همین موجب کاهش میزان موفقیت عمل می‌شود. بیشتر افرادی که در محیط کار فعالیت‌های بدنی کمی انجام می‌دهند می‌توانند تقریباً در عرض یک هفته کار خود را از سر بگیرند.

افرادی که با پارگی پرده گوش به کلینیک گوش تهران مراجعه می‌کنند توسط تیمی متشکل از چند متخصص تحت درمان قرار می‌گیرند که درمان پارگی گوش و جراحی گوش  این تیم حاذق منجر به کنترل و درمان بیماری می‌شود. کلینیک گوش، حلق و بینی دارای متخصصان ماهری از جمله دکتر نسرین یزدانی، دکتررضا زاده ،دکتر احدی و دکتر ساسان دبیری می‌باشد.

کلینیک گوش تهران با داشتن بهترین متخصصان گوش و حلق و بینی بهترین خدمات را به بیماران ارائه می‌دهد. اگر شما علاقه‌مند به کسب اطلاعات بیشتر در مورد روش درمانی کیلینیک گوش تهران و تیم حاذق این کیلینیک هستید؛ با کلینیک گوش تهران تماس بگیرید.

 

132 دیدگاه دربارهٔ «علائم پارگی پرده گوش و درمان آن»

  1. سلام. وقت بخیر. من چند روز پیش از روی بی احتیاطی با کلید به گوشم ور رفتم و الان گوشم درد میکنه و وقتی با گوش پاک کن تمیز کردم، گوش پاک کن کمی خیس و خونی بود. به نظر شما به پرده گوشم آسیب رسیده؟

    1. کلینیک گوش تهران

      سلام وقت بخیر. در اینگونه موارد بهتر است به جای انجام هر نوع خود درمانی(این کار می تواند باعث آسیب بیشتر یا جدی تر به گوش شما شود)، در اسرع وقت به پژشک متخصص گوش، حلق و بینی مراجعه کنید.

  2. مرجان وفایی

    سلام. من میخوام برای مراجعه به کلینیک نوبت بگیرم، ولی وقتی زنگ میزنم یا خط ها مشغوله یا پاسخ نمی دین. میخواستم بپرسم ساعات کاری کلینیک به چه شکله و چطور نوبت بگیرم که اذیت نشم؟

    1. کلینیک گوش تهران

      سلام وقت بخیر. ساعات کاری کلینیک گوش تهران در بخش جراحی گوش، دوشنبه و چهارشنبه از ساعت 15 الی 18 می‌باشد و در بخش واحد شنوایی سنجی شنبه تا چهارشنبه از ساعت 15 الی 20 است. برای رزور نوبت هم می‌توانید با شماره‌های 02188202934
      02188870911 تماس بگیرید و هم می‌توانید با ورود به صفحه اصلی سایت به آدرس https://tehranearclinic.com/ اینترنتی نوبت بگیرید.

  3. سلام وقتتون بخیر…ضربه شدید سیلی باعث پارگی پرده گوشم شده…و چیزی نمی‌شنوم…احتمال بهبودی بدون جراحی وجود داره یا حتما باید جراحی صورت بگیره؟
    ممنون می‌شم راهنمایی فرمایید.

    1. کلینیک گوش تهران

      سلام. برای تشخیص دقیق این مورد شما باید هرچه زودتر به متخصصین مربوطه در کلینیک گوش تهران مراجعه کنید.

  4. سلام ببخشید من دیروز سیلی خورد توی گوشم و الان کمی کم شنوا شدم آیا این علاعم پارگی پرده گوش است

    1. کلینیک گوش تهران

      سلام خدمت شما. ضربه ها یکی از دلایل مهم برای پارگی پرده گوش هست و همچنین درد و کم شنوایی بعد از ضربه از علائم مهم پارگی هستش. شما بهتره هرچه زودتر به کلینیک گوش تهران مراجعه کنید.

  5. امیرلطفی 09109206284

    سلام مدتی بود احساس پر بودن تو گوش چپم می‌کردم. با ماساژ دادن صدای ترکیدن حباب اب می‌شنیدم هنگام تمیز کردن گوشم با گوش پاک کن فشار آوردم الان شنواییم کم شده اما درد ندارم و گوش چپم سنگینه لطفا راهنماییم کنید. ممنونم

    1. کلینیک گوش تهران

      با سلام. توصیه می‌شه حتما برای معاینه پرده گوشتون به کلینیک مراجعه کنید.

  6. سلام خسته نباشید
    من مدت زیادی از هندزفری با صدای زیاد استفاده می‌کردم که باعث شد مدتی کم شنوایی موقت و درد به سراغ گوشام بیاد. الان تقریبا یک ماه گذشته و دیگه از هندزفری و هدفون استفاده نمی‌کنم. درد ندارم گوشامم چرک نکردن. ولی هر چند روز یک بار یا هر روز برای چند ساعت یا کمتر حس می‌کنم پرده گوشم یه جوریه و حالت باد کردگی و ناراحتی داره. تا چند وقت دیگه کاملا خوب می‌شه ؟

    1. کلینیک گوش تهران

      سلام، برای بررسی بیشتر و چکاپ حتما به کلینیک گوش تهران یا یک متخصص گوش، حلق و بینی مراجعه کنید.

  7. ،،unknown

    سلام
    من بعد از سیلی خوردن احساس اینکه هوا از گوشم خارج می‌شه داشتم ولی الان نه. درد توی گوشم دارم نه اون حس خروج هوا رو نه کاهش شنوایی ولی سرگیجه و دو بینی خفیف دارم می‌خواستم بدونم این سرگیجه عادیه یا نه؟

    1. کلینیک گوش تهران

      سلام. برای بررسی دقیق حتما به متخصص گوش، حلق و بینی یا کلینیک گوش تهران رجوع کنید.

  8. سلام داخل گوشم بد جوری میخارید من هم با دسته عینکم خاروندم
    می‌ترسم پرده گوشم پاره شده باشه
    ولی نه. شنواییم کم شده هیچ علائمی ندارم

    1. کلینیک گوش تهران

      سلام. احتمال آسیب به پرده گوش کم است. ولی در شرایطی که کم شنوایی و یا علائم پارگی پرده گوش را احساس کردید آن زمان به متخصص گوش، حلق و بینی یا کلینیک گوش تهران رجوع کنید.

  9. سلام
    من به علت قارچ گوش دکتر برام کانازول ۱ درصد نوشت، به محض اینکه داخل گوشم می‌ریزم یه درد شدید که حتی پشت سقف گلوم هست ایجاد می‌شه، خارش، قرمزی روی پوست گردن و صورتم ایجاد می‌شه، با دکتر مشورت کردم گفتن اول استفاده به این شکله!!
    در ضمن گفتن پرده گوشم سالمه،
    این عوارض ممکنه ار پارگی پرده گوش باشه؟

    1. کلینیک گوش تهران

      سلام. شما باید برای بررسی و چکاپ حتما به کلینیک گوش تهران یا یک متخصص گوش، حلق و بینی مراجعه کنید.

  10. سلام خسته نباشید. من مدتیه وقتی زیر شیر آب جسارتا می‌خوام بینی ‌ام رو تمیز کنم یا تخلیه کنم به گوش راستم فشار زیاد میاد و می‌سوزه. البته گوش چپم کمتر مجبور می‌شم گوش م رو بادست فشار بدم بعد بینی‌ام رو تمیز کنم نمی‌دونم چه ربطی دارن بهم ممنون می‌شم راهنماییم کنید . یعنی امکان داره پرده گوشم پاره شده باشه ؟

    1. کلینیک گوش تهران

      سلام برای بررسی دقیق باید به متخصص گوش، حلق یا بینی یا کلینیک گوش تهران مراجعه کنید.

  11. سلام من حدود یکسال هست پرده گوشم پاره شده
    ولی هنوز وزوز میکنه
    چیکار کنم وزو وزش کم شه…
    ممنون از خدما رسانیتون

    1. کلینیک گوش تهران

      سلام. شما باید به متخصص مربوطه مراجعه کنید. پیشنهاد میکنم در صورت امکان به کلینیک گوش تهران مراجعه کنید.

  12. سلام هنگام استفاده از گوش پاک کن ناخواسته و بابرخورد بچه با من گوش پاکن با ضربه تند وارد گوشم شد. و چند دقیقه درد شدید داشتم و شنواییم کم شد و احساس سنگینی زیادی در گوشم می‌کنم. البته بعد از برخوردیک تکه دستمال کاغذی باریک روبه آرامی وارد گوشم کردم و نوک دستمال خونی می‌شد ممنون می‌شم اگر راهنمایی بفرمایید.

    1. کلینیک گوش تهران

      با سلام. با توجه به مواردی که گفتین و اگر درد ادامه دار شده حتما باید به متخصص گوش، حلق و بینی مراجعه کنید تا پرده گوش مورد بررسی قرار بگیره.

  13. سلام وقت بخیر
    من از دوران ابتدایی دچار عفونت گوش شدم و موجب کاهش شنوایی من شد. البته یکبار ضربه بدی هم خورد به گوشم و از گوش پاک کن بد استفاده می‌کردم و مجموعه این عوامل باعث شدن که کاهش شنوایی داشته باشم که در گوش راست شدیدتر هست و هر دو گوش پرده پاره هست. با عمل ترمیمی می‌شه چند درصدی از شنوایی رو برگردوند؟؟

    1. کلینیک گوش تهران

      سلام. بله ولی برای بررسی کامل و دقیق حتما به کلینیک گوش تهران مراجعه کنید.

  14. علیرضا

    سلام من امروز بر اثر برخورد ضربه‌ به گوشم وقتی بینی خود را گرفته وباد داخل دهانم می‌اندازم باد از داخل گوشم خارج می‌شود ولی صداها را واضح می‌شنوم.

    1. کلینیک گوش تهران

      سلام. برای اطمینان از سلامت پرده گوش به متخصص گوش، حلق و بینی مراجعه کنید.

  15. سلام وقتتون بخير من تازه پرده گوشم پاره شده و تحت درمان هستم مي‌تونم روي گوش آسيب ديده بخوابم؟

  16. با سلام ، من پرده گوشم پاره شده – آیا می‌تونم از سشوار استفاده کنم و اینکه مدام باید روی همین گوش آسیب دیده بخوابم ؟؟؟ دکتر بهم قطره داده باید بعد از حمام استفاده کنم یا هر 12 ساعت ممنون

    1. کلینیک گوش تهران

      سلام. شما باید به کلینیک گوش تهران یا یک متخصص گوش، حلق و بینی مراجعه کنید تا گوش شما بررسی شود.

  17. سلام، می‌شه بگی عمل پارگی پرده گوش چقدر هزینه دارد، ممنون

    1. کلینیک گوش تهران

      با سلام. برای تعیین هزینه عمل پارگی پرده گوش ابتدا باید مراجعه و گوش بررسی شود و بعد از آن هزینه مشخص می‌گردد.

    2. سلام روز بخیر
      از روز جمعه صبح که از خواب بیدار شدم گوش راستم شدیدا درد داشت به پزشک مراجعه نمودم گفتن به دلیل عفونت پرده گوشم پاره شده دارو دادن مسکن و آنتی‌بیوتیک.
      برای بهبود چه مدت باید دارو ها رو مصرف کنم؟؟
      از دیروز آب چرکی از گوشم خارج می‌شه بخصوص زمانی گرما به گوشم برسه.
      و طبق گفته دکتر الان با پنبه گوشم را پاک می‌کنم.

      1. کلینیک گوش تهران

        سلام طبق دستور پژشک پیش برید. پارگی پرده گوش معمولا خود به خود ترمیم می‌شه. ولی اگر طی روزهای آتی درد و چرک بهبود پیدا نکرد و بدتر شد حتما به کلینیک مراجعه کنید.

  18. سلام وققتون بخیر. من مدام از گوش پاککن استفاده می‌کنم و چند مدت هست که گاهی وقتا احساس می‌کنم تو گوشم آب. هوا یا چیزای دیگه هست اما درد ندارم. این حس هم بعد از چند ساعت رفع می‌شه.
    امروز بطور اتفاقی گوش پاککن کمی زیادتر وارد گوشم شد و تا چند دقیقه درد خفیفی داشتم و بعدش همون احساسی که چیزی درون گوشم هست. چهار روز دیگه هم مونده تا نوبتم. الان می‌خواستم بدونم که به گوشم آسیب جدی‌ای رسیده؟ یا مشکلی برای پرده‌اش پیش اومده؟؟؟ ممنون می‌شم در هرچه زودتر جواب بدید تا اگر مشکل جدی باشه من سریع‌تر اقدام کنم. مرسی

    1. کلینیک گوش تهران

      سلام. با وضعیتی که توضیح دادید احتمال آسیب به پرده گوش وجود دارد. برای بررسی هر چه زودتر به کلینیک گوش تهران مراجعه کنید.

  19. سلام من گوشم و با دستمال کاغذی تمیز کردم، درد می‌کنه و دردش به فک میانی هم انتقال پیدا کرده و چرک خاصی خارج نمی‌شه به نظرتون می‌تونه پارگی پرده صماخ باشه؟

    1. کلینیک گوش تهران

      سلام. با توجه به موردی که گفتین و در صورت ادامه درد حتما باید به یک متخصص گوش حلق و بینی و یا کلینیک گوش تهران مراجعه کنید.

  20. فقط چند تا مسکن مصرف کردم برای کاهش درد ولی هنوزم اذیت می‌شم قطره خاصی باید استفاده کنم؟

    1. کلینیک گوش تهران

      در این شرایط از خود درمانی پرهیز کنید. و همانطور که گفتم برای بررسی دقیق و تخصصی حتما به متخصص گوش حلق و بینی مراجعه کنید و بدون نسخه و تجویز پژشک هیچ دارویی استفاده نکنید.

  21. سلام پرده ی گوش من بر اثر سیلی دچار پارگی کوچک در قسمت پایینی شده دکتر گفت به هیچ عنوان از هیچ قطره‌ای استفاده نکن. بعد از یک ماه دکتر دیگری من را معاینه کرد و گفت با گوش پاک کن گوشت رو زخم کردی و دوتا قطره(سیپلکس و بتازونیت) هر ۱۲ ساعت ۴قطره بریز که عفونت نکنه. حالا موندم از قطره‌ها استفاده کنم یا نه؟

    1. کلینیک گوش تهران

      سلام. شما باید زودتر به یک پژشک متخصص گوش، حلق و بینی و یا کلینیک گوش تهران مراجعه کنید تا مشکلتون به طور دقیق یررسی شود.

  22. سلام . من هندزفری جدیدم که یکم بد حالت هم بود توی گوشم بود و هیچ کار خاصی نکردم از وقتی درش اوردم صدای ترکیدن حباب، وقتی فکم رو زیاد باز می‌کنم یا غذا می‌خورم توی گوش راستم می‌شنوم. به مرور هم داره صدا شدیدتر می‌شه. دلیلش چی می‌تونه باشه ؟ صدا دقیقا مثل ترکیدن هست یکمم کمتر دارم می‌شنوم. ‌

    1. کلینیک گوش تهران

      سلام. شما برای بررسی و ویزیت باید به کلینیک گوش تهران یا یک متخصص گوش، حلق و بینی مراجعه کنید.

  23. سلام روزبخیر
    بنده ۲۸سالم هست و بخاطرخارش گوشم مادر بزرگم گوشم را محکم میک زد. همان لحظه صدای خاصی درون گوشم شنیدم و بعد آن وقتی بینی و دهانم را می‌گیرم و هوای دهانم را وارد گوشم می‌کنم از گوشم گرما و صداخارج می‌شود. اما هیچگونه دردی ندارم و حالتم مثل زمانیست که گوش آدم کیپ می‌شود و کم می‌شنود و انگار هوا درون مغز است. سوالم اینه ایا پرده گوشم پاره شده؟ ممنون می‌شم پاسخ بدید نگرانم.

    1. کلینیک گوش تهران

      سلام. یکی از اصلی‌ترین علائم پارگی پرده گوش درد هست. علاوه بر اون پارگی پرده گوش معمولا با با کاهش شنوایی، وزوز گوش و سرگیجه هم همراه هست. شما این علائم رو ندارید. ولی در مورد اینکه گوش اسیب دیده یا نه نمی‌توان بدون بررسی و چکاپ نظر داد. برای بررسی و نظر تخصصی و قطعی به کلینیک گوش تهران مراجعه کنید.

  24. ابوالفضل

    سلام یکی از دوست‌هام کنارم نشسته بود و به شوخی کنار گوشم داد زد یکمی گوش اذیت می‌کنه مثلا بعضی اوقات تیر می‌کشه اذیتم می‌کنه و احساس سنگینی در گوشم می‌کنم.
    قبل از این اتفاق هیچ مشکلی نداشتم.
    ایا گوشم مشکلی به هم زده؟؟

    1. کلینیک گوش تهران

      سلام. بله احتمال داره گوش دچار مشکل شده باشه ولی بدون بررسی نمی‌شه نظر دقیق داد. توصیه ما اینه که اگه در روزهای آینده مشکل برطرف نشد و علائم جدیدی هم اضافه شد حتما به کلینیک یا پژشک متخصص گوش مراجعه کنید.

  25. سلام
    همه رو گفتید مراجعه کنید،تقریبا همه رو خوندم،راه درمان بیشترشون با دو تا سه هفته استراحت و مراقبت و خوردن آنتی بیوتیک سر وقت (ترجیحا سفالکسین) و ریختن قطره‌های بتا متازون و هیدروکلرایدی تو گوش معیوبه.
    در ضمن برای تسکین و تسریع درمان بهتره دو نوبت پنی سیلین ۶.۳.۳ استفاده کنن که عفونت بیشتر نشه.
    مواقع درد و تب هم از استامینوفن ۳۰۰+۲۰کدئین استفاده کنن!
    از درمان‌های سنتی با سیر و پیاز و عنبرنسا هم خودداری کنن.

    این نظر من مفیده حتما.

    1. کلینیک گوش تهران

      ممنون از نظر شما. بله نظر شما مفیده ولی گاهی اوقات خود درمانی تنها باعث آسیب بیشتر به گوش می‌شه. از این رو بهترین حالت ممکن مراجعه به متخص گوش و بررسی توسط پژشک مرتبط با علم پژشکی هست. بنابراین توصیه ما مراجعه هست تا خود درمانی و استفاده از داروهایی بدون تجویز پژشک.

  26. سلام و وقت بخیر من در کودکی پرده گوشم یک پارگی کوچک برداشته و چند روز پیش که رفتم پیش متخصص گفت که پرده گوشت پاره هستش و حتی قدرت شنواییش هم نسبت به گوش سالمم کمه حدود ۴۰درصد.
    میخواستم بدونم آیا پرده گوشم ترمیم می‌شه؟و اگر بله،شنوایی کامل می‌شه؟