اختلال پرشنوایی/عدم تحمل صدا/هایپراکوزیس

اختلال پرشنوایی و عدم تحمل صدا

هایپراکوزیس(hyperacusis)یا عدم تحمل صدا نوعی عارضه مربوط به سیستم شنوایی می‌باشد که فرد نسبت به صداهای محیط اطراف خود حساس‌تر می‌شود. شروع هایپراکوزیس در بسیاری افراد علت مشخصی ندارد با این حال ممکن است خلق و خوی بیمار ارتباط داشته باشد. درمان این بیماری معمولا شامل مشاوره و صدا درمانی می‌باشد. کلینیک گوش تهران مفتخر است که به شما درمان بیماری‌های مربوط به گوش را ارائه می‌کند.

علت هایپراکوزیس(عدم تحمل صدا/hyperacusis) چیست؟

هایپراکوزیس یا اختلال پرشنوایی بطور کلی به افرادی اطلاق می‌شود که در زندگی روزانه با صداهای بلند ناگهانی، ناهنجار و گاها دردناک مواجه می‌شوند. برخی افراد پس از پشت سر نهادن وقایع دشوار زندگی مانند غم از دست دادن فردی، دچار حساسیت زیادی می‌شوند. با این وجود شروع هایپراکوزیس در بسیاری افراد دارای علت نامشخصی است.

هایپراکوزیس یا بیش شنوایی از راه‌های مختلفی افراد را تحت تاثیر می‌گذارد. برخی افراد آن را بصورت دردی جزئی حس می‌کنند در حالی که برای برخی دیگر زندگی کردن با آن دشوار است. بعضی افراد مبتلا به عدم تحمل صدا از فعالیت‌های اجتماعی و شغلی کناره گیری کرده و دچار گوشه گیری می‌شوند؛ که این مسئله با مضطرب شدن و وحشت زدگی آن‌ها بدتر می‌شود. روند معالجه این بیماری اغلب مستلزم کنترل این ترس‌ها و اضطراب‌ها است.

اگر نگران عدم تحمل شنیداری خود هستید، توصیه می‌کنیم که این موضوع را با پزشک خود که می‌تواند توصیه‌های تخصصی لازم را به شما ارائه دهد، در میان بگذارید.

هایپراکوزیس چقدر شایع است؟

هایپراکوزیس چقدر شایع است؟

اطلاعات موثق اندکی از تعداد افراد مبتلا به هایپراکوزیس حاد در دست است. یک بررسی اینترنتی نشان می‌دهد که این رقم ممکن است بیش از 9% بزرگسالان را شامل شود. اما بسیاری از متخصصان این حوزه بر این باورند که رقم یاد شده خیلی بالاتر می‌باشد. برآورد محافظه کارانه بیشتر  نشان می‌دهد که حدود 2% جمعیت بزرگسال درجاتی از هایپراکوزیس یا اختلال پرشنوایی را از خود بروز می‌دهند. تعداد افرادی که بصورت شدید دچار بیماری بیش شنوایی شده‌اند تنها بخش اندکی از کل رقم فوق را شامل می‌شوند.

اثرات پرشنوایی یاهایپراکوزیس کدام اند؟

برخی افراد بیان می‌کنند که نسبت به صدا حساسیت زیادی نشان می‌دهند اما نه آنقدر که تاثیر زیادی روی زندگی روزمره شان داشته باشد. اما برخی دیگر  بیان می‌کنند که شنیدن چنین صداهایی ممکن است تمرکزشان را بر هم زده و باعث نگرانی و حتی عصبانیت آنها شود. برخی افراد مبتلا به بیماری عدم تحمل صدا از شنیدن صداها وحشت می‌کنند که این مسئله منجر به کناره گیری این افراد از فعالیت‌های عادی روزانه و دوری یکسره آنها از صداها می‌شود، که خود این مشکل نیز باعث حساس‌تر شدن دستگاه شنوایی فرد می‌شود.

مقاله مفید :  علل ایجاد اختلالات ظاهری گوش کدام‌اند؟

تحمل شنیداری (Sound tolerance)

تحمل شنیداری

دستگاه شنوایی انسان دارای محدوده پویای شدتی وسیعی است. همه‌ی ما قادر به شنیدن کوچکترین صدا مانند خش خش آرام برگ ها و در عین حال قادر به تحمل صداهای بسیار بلند مانند صدای موسیقی در یک باشگاه هستیم. میزانی از صدا وجود دارد که در هر فردی درد فیزیکی ایجاد می‌کند. این درد تقریبا در سطح dB 120(به بلندی صدای صعود جت به آسمان) می‌باشد. با این وجود معمولاً قبل از رسیدن به آستانه‌ی درد به درجه‌ای از صدا می‌رسیم که احساس می‌کنیم بیش از حد بلند است. این درجه حداکثر بلندی خوشایند از فردی به فردی دیگر و همچنین بر طبق رفتار فرد و حالت صدا متغیر است.

ممکن است بعضی صداها مانند صدای رادیو پشت صحنه، یک روز خوشایند بنظرتان بیاید و همان صدا در یک روز دیگر کاملا آزاردهنده باشد. وقوع این تحمل تقلیل رفته بخصوص زمانی که خسته یا مضطرب هستیم اتفاق می‌افتد. همچنین با داشتن حداکثر میزان صدای راحت، در نظر بیشتر افراد صرف نظر از بلندی صدا، صداهای ناخوشایند خاصی هم وجود دارند. صدای  کشیده شدن ناخن‌های دست روی تخته سیاه رو در نظر بگیرید یا صدای چکه شیر آب یا صدای ضربه  خودکار روی میز. همه‌ی اینها نوسانات طبیعی تحمل صداست. با این حال، افرادی هستند که توانایی‌شان در تحمل صدا به سطحی می‌رسد که می‌تواند روی توانایی عادی زندگی کردن شان اثر بگذارد.

انواع تحمل شنیداری تغییر یافته

انواع تحمل شنیداری تغییر یافته

بحث پیرامون حساسیت شدید شنوایی گمراه کننده است. کلمه‌ی هایپراکوزی ساغلب به همه نوع تحمل شنیداری تغییر یافته اشاره دارد. هایپراکوزیس به توصیف افرادی که حتی جزئی‌ترین صداهای محیطی در نظرشان بلند، آزاردهنده و گاها دردناک است، می‌پردازد.

صدا هراسی (فونوفوبیا/Phonophobia) به حالتی گفته می‌شود که حساسیت به صدا یا صداهای خاصی به وجود آمده و سپس باعث نگرانی و تنفر افراد نسبت به آنها شود. عبارت دیگر صدا بیزاری (میسوفوبیا/Mizophobia) به توصیف تنفر شدید یا حتی انزجار که برخی افراد مبتلا به هایپراکوزیس در مواجه با صدای خاصی از خود بروز می‌دهند، می‌پردازد. این صدا اغلب توسط افراد دیگر تولید می‌شود؛ مانند صدای جویدن یک فرد دیگر.

Recruitment به شکل خاصی از تحمل شنیداری تغییر یافته در افرادی که شنوایی ضعیفی دارند گفته می‌شود. هنگامی که افراد با فرد مبتلا به این نوع از کم شنوایی حرف می‌زنند، آن شخص ممکن است درخواست صحبت کردن بلندتر از مخاطب داشته باشد. در این نوع کم شنوایی، صدا در دستگاه شنوایی به سرعت از صدای بسیار کم به بسیار زیاد تغییر می‌کند.

مقاله مفید :  بیماری لابیرنتیت (التهاب گوش داخلی) چیست؟

چه عواملی باعث بیش شنوایی و عدم تحمل صدا می‌شود؟

عوامل ایجاد بیش شنوایی

شرایط پزشکی کمی وجود دارد که بیش شنوایی در آن به عنوان علامت بیماری خاصی نشان داده شود. بنابراین نظر کارشناسی در این مورد‍، مهم است. شرایط پزشکی که با تغییر تحمل شنیداری همراه باشند، شامل میگرن، سندرم ضربه مغزی، بیماری لایم(_Lyme disease)، سندرم ویلیامز(Williams syndrome) و فلج بل(Bell’s palsy) است. افرادی که پردازش اطلاعات حسی، برای آنها دشوار می‌باشد، (مانند افرادی که‌ اختلال طیف اوتیسم دارند) نیز می‌توانند مشکل بیش شنوایی یا پرشنوایی را داشته باشند. در برخی موارد، افراد پس از جراحی گوش، به بیش شنوایی مبتلا می‌شوند.

گاهی اوقات، قرار گرفتن در سر و صدای ناگهانی و شدید، می‌تواند منجر به پرشنوایی و بیش شنوایی شود. به نظر می‌رسد برای برخی افراد شروع بیماری،با وقوع یک حادثه‌ی تلخ همراه باشد اما برای بسیاری از افراد بدون هیچ دلیلی واضحی، قابل تشخیص نیست.

در زمینه هایپراکوزیس، چندین نظریه در مورد مکانیسم آن وجود دارد. مورد مشترک آنها در این خصوص، این است که عدم تحمل صدا معمولا با افزایش حساسیت (یا افزایش شنوایی) در سیستم شنوایی مرکزی (مسیرهای شنوایی مغز) همراه می‌باشد. این حساسیت می‌تواند تحت تاثیر خلق و خو باشد.

آیا پرشنوایی به وزوز گوش، ربط دارد؟

ارتباط پرشنوایی و وزوز گوش

تعداد کمی از افراد دارای وزوز گوش(tinnitus)، مبتلا به #هایپراکوزیس و پرشنوایی هستند و از دیدی دیگر، بیشتر افراد مبتلا به بیش شنوایی نیز همیشه مشکل وزوز گوش را دارا هستند. همچنین، افراد کمی نیز هستند که یکی از این موارد را دارند اما دیگری را ندارند. این حالت باعث نمی‌شود که چون افراد یکی از علائم را دارند، سبب رشد دیگر علامت، نیز بشوند.

تشخیص بیماری عدم تحمل صدا

چون بیش شنوایی قابل توجه در بزرگسالان، بیماری نادری می‌باشد، برای همین اکثر پزشکان عمومی، شناخت کمی از آن دارند. تحقیقات اصلی معمولا توسط جراح گوش، حلق و بینی و شنوایی شناس انجام می‌شود.

پزشک با شما درباره سختی تحمل صدا، صحبت خواهد کرد و می‌خواهد بداند که چه زمانی و چگونه شروع شده است. آنها درباره بیماری و علائم دیگر در موقع شروع این عارضه، از شما سوالاتی می‌پرسند. شما می‌توانید انتظار سوالاتی درباره مدیریت روزانه از زمان چگونگی شروع آن، داشته باشید. معمولا در مورد کاهش شنوایی، قرار گرفتن در معرض صدا و وزوز گوش از شما سوال می‌شود. همچنین ممکن است از شما درخواست شود که پرسشنامه‌هایی در رابطه با خلق و خوی معمول، هایپراکوزیس و کیفیت زندگیتان، پر کنید.این پرسشنامه‌ها برای شفاف سازی وضعیت شما بسیار مفید هستند و معمولا برای راهنمای درمانی و نظارت بر عملکرد آن، استفاده می‌شود.

مقاله مفید :  معرفی انواع سمعک نامرئی

گوش‌های شما معاینه می‌شود و به احتمال زیاد تست شنوایی(audiometry) خواهید داشت. برخی پزشکان ممکن است درخواست آزمایش‌های ویژه دیگر بدهند و این موارد در زمان معاینه، برای شما توضیح داده می‌شود.

درمان بیماری عدم تحمل صدا

درمان بیماری عدم تحمل صدا

کنترل هایپراکوزیس و درمان پرشنوایی معمولا شامل هرگونه معالجات مربوط به این بیماری، مشاوره و در اغلب مواقع با بکار گیری صدا درمانی صورت می‌گیرد.

برای اکثر افراد، هایپراکوزیس مشکل ساز نیست و پس از توضیح و اطمینان حاصل کردن، می‌توانید شرایط خود را با موفقیت مدیریت کنید. هر چند برای برخی افراد، ممکن است اینگونه نباشد و آنها برای درمان دوباره مراجعه کنند. این موضوع معمولا در کلینیک‌های شنوایی شناسی انجام می‌شود و شخص معمولا با افرادی که مشکل وزوز گوش دارند، نیز کار می‌کند.

صدا درمانی و مشاوره

فردی که برای درمان به او مراجعه می‌کنید، می‌خواهد بداند که چگونه هایپراکوزیس بر شما تاثیر می‌گذارد و باید برای مدتی، وقت خود را صرف شناختن عواملی که می‌توانید به صورت متفاوت برای کم کردن تاثیرات پرشنوایی در زندگی روزمره تان وجود دارد، بکنید.

از آنجایی که افراد مبتلا به بیش شنوایی، ارتباط خود را با صدا به طور کامل قطع کرده‌اند، بیشتر تراپیست‌ها گمان می‌کنند که صدا باید به صورت آهسته وارد زندگی شخص بشود تا بتواند فعالیت‌هایی که از آن پرهیز کرده را دوباره انجام دهد. این موضوع، صدا درمانی نامیده می‌شود و احتمال دارد به شما گزینه دستگاه سطح گوش (ear level device) یا مولد صدای کنار تخت پیشنهاد شود. بیشترین استفاده از صدا، نویز سفید است که مانند یک صدای”شششش” می‌‎باشد.

یک روش جایگزین وجود دارد که آن، استفاده از درمان رفتاری-شناختی است. ایده استفاده از درمان رفتاری-شناختی، برای این است که شما در زندگی روزمره‌تان تشخیص دهید که چه چیزی مفید است و چه چیزی مفید نیست؛ آن هم وقتی که مبتلا به بیش شنوایی هستید.

از این رو شما می‌توانید به همراه پزشک مربوطه، راه‌های موثرتر دیگری برای مدیریت کاهش اثرات مخرب هایپراکوزیس، پیدا کنید. کلینیک گوش تهران واقع در خیابان ولیعصر با کادری مجرب و تجهیزات پیشرفته خدمات تشخیصی و درمانی با کیفیت، در زمینه گوش به مراجعه کنندگان ارائه می‌دهد. شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر،رزرو و نوبت دهی با کلینیک گوش تهران تماس حاصل فرمائید.

منبع مقاله: tinnitus
۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۴.۱ از ۵
از مجموع ۱۶ رای

پست های مرتبط

خرید و قیمت سمعک اتیکن
مقالات آموزشی کلینیک گوش

قیمت و خرید سمعک اتیکن

کم شنوایی یا ناشنوایی یکی از مشکلاتی است که درصد زیادی از افراد جامعه را درگیر کرده است. روش‌های درمانی متعددی برای تقویت شنوایی وجود

ادامه مطلب »

41 دیدگاه دربارهٔ «اختلال پرشنوایی/عدم تحمل صدا/هایپراکوزیس»

  1. سلام بسیار ممنون از دکتر خوبمون من در این مرکز رفتم توضیحات و راهنمایی هاتون عالی بود. خداقوت

    1. سلام توروخدا ب منم بگین من شبا ب صدای بخاری نمیتونم بخابم توروقران واس این ۶ سال در قرص اصاب میخورم دیونه شدم کمکم کنبن

      1. کلینیک گوش تهران

        سلام. از اون جایی که بیماری پرشنوایی و یا عدم تحمل صدا، بیماری نادری می باشه. برای تشخیص و شروع درمان حتما باید به پژشک متخصص گوش، حلق و بینی مراجعه کنید و تست شنوایی بدید و بعد اگر بیماری تشخیص داده شد باید صدادرمانی رو شروع کنید. من توصیه میکنم به کلینیک گوش تهران مراجعه کنید. در کلینیک هم انواع تست های شنوایی انجام میشه و هم درمان.

  2. خیلی خوبه که ما به همچین مطالب آموزنده ای دسترسی داریم با تشکر از شما

  3. سلام وقت بخیر منم به هایپراکوزیس مبتلا بودم اما با تشخیص و راهنمایی های که گرفتم تونستم درمان کنم ممنون از شما

  4. خوب بود ولی من برای نوبت گرفتم یکم اذیت شدم وگرنه از کلینیک خیلی راضی بودم

    1. کلینیک گوش تهران

      با سلام. برای سهولت در رزور نوبت علاوه بر تماس با شماره های 02188202934 و 02188870911 می توانید از طریق اینترنتی هم اقدام نمائید. برای این کار به صفحه اصلی سایت به ادرس tehranearclinic.com مراجعه و در قسمت تماس با ما روی بخش نوبت دهی اینترنتی کلیک نمائید.

    2. سلام ۲۰ سالمه .از کودکی به شدت برخی مواقع به صداهایی مثل موتور استارت ماشین پاندول ساعت جیرینگ کریستال کوبیدن چیزی به آهن تبل عزاداری … اننقدر حساسم که کاری جز فریاد وگریه از دستم بر نمیاد.اون لحظه توصیف ناپذیره فقط حس مسکنم دیگه این صداها تموم نمیشن و قراره تا ابد بشنوم و دیوونم میکنه.حتی گاهی که در کمال آرامشم یهو میرم تو فکر میگم من فلان روز چطور صدای اون مکان رو تحمل کردم وباز با فکر کردن بهش دیوونه میشم☹️خیلی سعی کردم بیتفاونت باشم خودمومشغول کنم و تلقینی در کار نباشه ولی از بچگی همینه .حتی از تکون خوردن پرده تند رفتن ماشین عاب سواری تند و صدای باد هم همین حالو دارم.
      ممنون مطالعه کردید و زیاد بود.میشه راهنمایی کنید چه دکتری میتونه به دادم برسه؟
      مشاور روانشناس و نوار مغزی و دکتر مغز و اعصابم مراجعه کردم نتیجه ای نشد..

      1. کلینیک گوش تهران

        سلام حساسیت به صدا احتمال میزوفونیا هست.متاسفانه درمان قطعی نداره اما با تکنیک های مشاوره قابل مدیریت است.

  5. راضیه دشتی

    سلام. ببخشید من جدیدا به سروصدا حساس شدم. اول برا مهم نبود ولی چند روزه دیگه نمی تونم کاری کنم مثلا کافی صدا تلوزیون یکم بلند شه من تمرکزمو از دست میدم و عصبی میشم. به نظرتون دچار پرشنوایی شدم ؟ این مشکل چطور حل میشه؟

    1. کلینیک گوش تهران

      سلام. بله احتمالا شما دچار پرشنوایی یا عدم تحمل صدا شدید.اما برای اکثر افراد، هایپراکوزیس مشکل ساز نیست و پس از توضیح و اطمینان حاصل کردن، می‌توانید شرایط خود را با موفقیت مدیریت کنید. مشکل پرشنوایی معمولا با مشاوره و در اغلب مواقع با بکار گیری صدا درمانی صورت برطرف میشه. اگر براتون ممکنه به کلینیک گوش تهران مراجعه کنید.

  6. با سلام،بنده در طی روز در ساعت های نامشخص از بعضی صداهای ریز شدیدا اذیت میشم و بیشتر همین صداهای ریز بهم شوک وارد میکنه مثل صدای اتومات کردن سماور برقی یا باز شدن در اتاق یا گذاشتن قاشق داخل بشقاب و خیلی صداهای دیگه و حتی اروم تر از اینها،در این حالت صداهای ریز از گوشِ سمتِ چپم وارد میشه و شوک میده انگار مستقیم وارد قلبم میشه و قلبم رو میلرزونه،خدا میدونه که چه حالِ بدی پیدا میکنم جوری میشه که از این شوک ها روحیم خراب میشه و میخوام برم تو یه اتاقی یا جای ساکتی گوشام رو بگیرم و بخوابم،عذر میخوام آیا چنین موردی رو برخورد داشتید؟آیا خشکیِ مغز باعثش هست؟ و در ضمن من یک بار جایی خوندم که آسیب به فک هم میتونه همچین موردی رو به وجود بیاره و من تو کودکی به خاطر گاز زدنِ سیب فکم گرفت و قفل شد و موقع آزاد شدن از انتها که تقریبا زیر گوش هست صدای بدی مثل قلنج شکستن همراه با درد داشت که تا این سن که ۳۵ سالم هست این حالتِ قلنج شکستن سمت چپِ فک با من هستش،بابت پر حرفیم عذر میخوام ولی مشکلات سر و اعصاب خیلی عذاب آور هستش،ممنونم🙏🌹

    1. کلینیک گوش تهران

      سلام. شما باید مراجعه کنید و حتما نوار گوش بگیرین.

  7. سلام وقتتون بخیر
    مشکل من به این صورت هست که زمانی که با تن صدای بالا صحبت میکنم و یا صدای بلندگو در مراسمی اگر زیاد باشه گوش چپم انگار تحمل نداره و مثل بلندگویی که خراب شده باشه شروع می کنه به غیژغیژ کردن . لطفا راهنمایی کنید خیلی داره اذیت میکنه…

    1. کلینیک گوش تهران

      سلام. برای معاینه باید مراجعه کنید و تست شنوایی بدید

  8. ماهیار رجایی

    سلام. من دچار عدم تحمل صدا هستم، البته نه هر سروصدایی. مثلا از یک صدای پیوسته در محیط حتی صدای متوسط یک کارگاه صنعتی چندان اذیت نمی شوم. ولی از تحمل صدای متوسط رادیو و تلویزیون که خودم طالب شنیدن آن نباشم، بسیار آزرده و کم توان هستم. به نظر متخصصین این مشکل، کدام حالت از اختلالات شنوایی محسوب شده و روند درمانی آن به چه طریقی است؟

    1. کلینیک گوش تهران

      سلام برای درمان این اختلال از صدا درمانی به همراه مشاوره جهت مدیریت شرایط توسط بیمار استفاده میشه. ولی برای تجویز نهایی باید مراجعه و گوش به وسلیه ابزار تخصصی معاینه و بررسی بشه و بعد نظر قطعی داده بشه.

  9. سلام .خسته نباشید میگم خدمت شما و همکارای گرامی تون..
    جناب من ۱۴ سالمه.و به صدا های ریز خیلی حساسم مثلا به صدای نماز خوندن مادرم..که وقتی صداش رو می‌شنوم دچار شوک میشم و انگار مغزم رو مثل موریانه میخوره این صدا.
    ازتون خواهشمندم که بگید چیکار کنم..آیا درمان خانگی داره؟؟
    ممنونم بابت زحماتتون

    1. کلینیک گوش تهران

      سلام گوش شما باید بررسی و معاینه بشه مراجعه کنید.

  10. سلام روزتون بخیر .
    من وقتایی که خیلی تمرکز دارم مثلا زمان هایی که تمرین ریاضی حل میکنم یا آزمونی رو میزنم برای مدت یک یا دو دیقه تمام صدا ها رو انگار به حالت عصبانی می‌شنوم…
    مثل صدای تیک تاک ساعت یا نفس کشیدن خودم یا وقتی یک نفر با من با آرومی تو اون برهه صحبت میکنه، احساس میکنم که داره با من دعوا میکنه…
    البته اینو بگم صدای آن ها برام بلند نمیشه فقط عصبانی به نظر میاد با همون ولتاژ قبلی
    و اگر چند دیقه به چیزی فکر نکنم و چشام رو ببندم مشکلم حل میشه و به حالت قبلی بر میگردم
    میشه لطفا اگه این موضوع در مورد تخصص شما هست کمکم کنید.

    1. کلینیک گوش تهران

      سلام مقاله میزوفونیا را در سایت مطالعه کنید و برای معاینات بیشتر مراجعه نمائید.

    2. سما مهر

      سلام وقتتون بخیر
      پسر من ۱۰ سالشه و با صداهای بلند اذیت میشه تو باشگاه یا مدرسه هر جا ک صدا زیاده گریش میگیره ممکنه دچار پر شنوایی باشه؟

      1. کلینیک گوش تهران

        سلام باید مراجعه کنید تا گوش بررسی شود اینگونه نمی توان نظر داد

  11. سلام وقتتون بخیر
    من وقتایی که خیلی تمرکز دارم مثلا زمان هایی که تمرین ریاضی حل میکنم یا آزمونی رو میزنم برای مدت یک یا دو دیقه تمام صدا ها رو انگار به حالت عصبانی می‌شنوم…
    مثل صدای تیک تاک ساعت یا نفس کشیدن خودم یا وقتی یک نفر با من با آرومی تو اون برهه صحبت میکنه، احساس میکنم که داره با من دعوا میکنه…
    البته اینو بگم صدای آن ها برام بلند نمیشه فقط عصبانی به نظر میاد با همون ولتاژ قبلی
    و اگر چند دیقه به چیزی فکر نکنم و چشام رو ببندم مشکلم حل میشه و به حالت قبلی بر میگردم
    میشه لطفا اگه این موضوع در مورد تخصص شما هست کمکم کنید

    1. کلینیک گوش تهران

      سلام مقاله میزوفونیا را در سایت مطالعه کنید و برای معاینات بیشتر مراجعه نمائید.

  12. Talaresfandyar Talaresfandyar

    سلام وقت بخیر من امروز گوش راستم صدا رو اکو میکرد خواستم یه سرچ کنم ببینم مشکل چیه دیدم هزارتا تا درد دیگه هم دارم واقعا تا الان فکر میکردم همه قبل خواب صدای نبض یا قلب خودشونومیشنون من حتی صدای نبض و قلب همسرمم میشنوم
    من گاهی اقات قله میرم یا زیاد میدوم وقتایی ک بینش میخوام استراحت کنم صدای نبض تو سرم هست تا حدود ده دقیقه . وقتایی ک میدوم موقع استراحت درس لحظه ای ک دو تموم شده صدای دویدنم با همون سرعتی ک بوده باز تو سرم هست اما قبل استراحت اینا رو نمیشنوم چون اهنگ گوش میدم
    جدای از اینا از تلوزیون بیزارم صداش برام ازار دهنده س کسی ک صدای لمس گوشیش میاد درحال پیام دادن باشه تیک تاک ساعت کلاغ گنجشک . وای اگه شخصی پیشم اهنگ بذاره و هی عوض کنه . یا صدای هشدار پیام یا زنگ دیگران خودم ک کلا سایلنته گوشیم همیشه

  13. لیلا کاطمی

    من بعد ۴۲ سال فهمیدم این بیماری رو دارم ولی نمی دونم آیا درمان در اصفهان هم هست من بصورت شبانه روز نهایتا ۴۵ دقیقه میخابم اونم با شنیدن صداهای اطراف و با سختی تحمل کردن الباقی بیدارم

  14. با سلام و عرض ادب. جناب من ۱۵ سالمه و چند سالی هست که به صداهایی مثل پیس پیس یعنی صدای س که بعضیا خیلی تیز میکِشَنِش اذیت می‌شم. و به فین کردن مخصوصا موقع وضو گرفتم خانواده. گاهی اوقات که اینها انجام می‌شه برام خیلی عادیه. ولی یه موقع هایی انقدر اذیت می‌شم که حالت پرخاشگری و عصبانیت زیاد دستم میده. آیا درمان می‌شه؟

    1. کلینیک گوش تهران

      سلام. احتمال بسیار قوی شما درگیر هایپراکوزیس هستید. متاسفانه این بیماری درمان قطعی ندارد. اما با برخی روش‌های روان درمانی تا حدود زیادی قابل کنترل و مدیریت هست. می‌تونید برای مشاوره شدن به کلینیک مراجعه کنید.

  15. باسلام و عرض ادب. جناب من ۱۵ سالمه و چند سالی هست که به صداهایی مثل پیس پیس کردن یعنی صدای س که بعضیا خیلی تیز میکِشَنِش اذیت میشم ، حس بدی دارم و دلم میخواد اونو موقع کسی باهام صحبت نکنه و مثلا وقتی خانواده وضو میگرن یا کسی که زیاد دهنشو بهم بزنه از عمد . اون لحظه حس پرخاشگری و عصبانیت دستم میده‌. آیا درمان میشه؟

    1. کلینیک گوش تهران

      سلام. متاسفانه این بیماری درمان قطعی نداره. ولی با روش های روان درمانی تا حد زیادی قابل کنترل و مدیریت هست. اگر مایلید می‌تونید برای مشاوره مراجعه کنید.

  16. با سلام ، به شدت به بلند حرف زدن حساس و اعصبانی میشم ممنون میشم راهنمایی کنید

    1. کلینیک گوش تهران

      سلام. ممکن هست دچار هاپیراکوزیس باشید. ولی باید بررسی شود. متاسفانه این بیماری درمان قطعی ندارد. توصیه می‌کنیم اول برای بررسی مراجعه کنید.

  17. سلام..
    من 14 سالمه و تقریبا از اوایل پاییز نسبت به صداها حساس شدم
    بعضی اوقات اهنگاهای مورد علاقم که یه مواقعی با ذوق گوششون میدم اذیتم میکنن.. تو مدرسه مثلا همه دارن حرف میزنن و اوکیم ولی یهو نسبت به یه صدا اذیت میشم..
    وقتی یکی داد میزنه یا یه صدایی میره رو اعصابم که بیشتر اوقات صداهایی مثل تکرار شدن یه کلمه ن… مثلا زدن مداد به میز… و بعضی اوقات میمونم چرا حساس شدم نسبت به فلان صدا.. نمیدونم چطوری بگم.. یروز نسبت به صداعه حساسم یروز با صداعه اوکیم… ولی هی داره اینکه صداها برن رو اعصابم بیشتر میشه.. وقتی میرن رو اعصابم ناخوداگاه سرمو میگیرم یه گوشامو میگیرم.. یا نفس نفس میزنم و اگه صدا خیلی زیاد باشه و خیلی اذیتم کنه ممکنه گریه م بگیره.. اوندفعه تو سالن مراسم مدرسه اولش حالم خوب بود بعد یهو صداها زیاد شدن مجبور شدم گوشامو بگیرم یطوری بود که میکوبیدم به سرم تا سروصداها رو نادیده بگیرم و نمیدونم چیشد یهو گریه م گرفت…
    اممممم این یعنی مبتلا به هایپراکوزیس هستم..؟

    1. کلینیک گوش تهران

      سلام بله احتمال زیاد هایپراکوزیس باشه. باید برای بررسی و نظر نهایی درباره مشکل مراجعه کنید.

  18. سلام من صدای سوت در گوشهایم دائم وجود دارد و باعث از بین رفتن آرامشم شده و در جاهای که ساکت میباشد نمی‌گذارد که بخوابم من سه سال پیش دوبار عمل انحراف بینی انجام دادم که متاسفانه دکتر مربوطه ام عمل خوبی انجام نداد و باعث سوراخ شدن غضروف میانی بینی ام شد .به دکتر گوش مراجعه کردم ولی جوابی نرفتم خواهشمندم مرا برای نجات از این درد راهنمایی فرمایید.

    1. کلینیک گوش تهران

      سلام. با توجه به توضیحات باید حتما مراجعه کنید تا گوش به صورت کامل بررسی شود. بدون معالینه بالینی نمیشه چیزی گفت.

  19. محمدرضا سابقی

    ممنون
    مقاله مفید بود.
    سالهاست که به وزور گوش مبتلا هستم. و داروهای پزشکان متفاوتی را استفاده کرده ام که کاملا بی اثر بوده اند..۲۴ ساعته سرم سوت می کشد
    و بحمدالله وقتی خوابم آرامش دارم.
    خداوند همه را شفا دهد.

    1. کلینیک گوش تهران

      گاهی اوقات برای درمان گوش مبتلا به وزور، نیاز به آزمایشات اضافی مانند آزمایش‌های شنوایی، سونوگرافی گوش و سر، و CT اسکن سر و گوش می باشد. بهتر است برای دریافت راهکار مناسب تر، به کلینیک گوش تهران مراجعه کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *