صدا بیزاری یا میسوفونیا چیست؟

میسوفونیا اختلالی است که در آن افراد واکنش‌های غیرعادی قوی و منفی نسبت به صداهای معمولی انسان، مانند جویدن یا تنفس دارند.

برای افراد غیرعادی نیست که گاه گاه با برخی صداهای روزمره تحریک و یا عصبی شوند. اما برای افراد مبتلا به میسوفونیا، صدای کسی که لب‌هایشان را به هم می‌زند یا روی خودکار تند تند کلیک می‌کند، می‌تواند باعث شود که بخواهند جیغ بزنند یا واکنش تهاجمی از خود نجات دهند.

این واکنش‌های فیزیکی و احساسی به صداهای بی دلیل و منظور و روزمره شبیه به واکنش «جنگ یا گریز» است. این مسئله یک تحریک عصبی ایجاد می‌کند و می‌تواند منجر به احساس اضطراب، وحشت و خشم شود.

چگونه صدا بیزاری یا میسوفونیا را درمان کنیم؟

میسوفونیا با واکنش نامطلوب به صداهای عادی و روزمره مشخص می‌شود. هنوز هیچ دارو یا درمان خاصی برای میسوفونیا پیدا نشده است. این صداهای روزمره برای این بیماران حسی عذاب آور است و واکنش ناخودآگاهی دارد که برخی افراد نسبت به صداهایی که باعث ایجاد وضعیت آن‌ها می‌شود، دارند. این تقلید ممکن است آن‌ها را مجبور سازد تا موقعیت‌های ناراحت کننده‌ای را که در آن قرار می‌گیرند نتوانند مدیریت کنند.

محققین برای افراد مبتلا به میسوفونیا مکانیسم‌های مقابله‌ای دیگری نیز ایجاد کرده‌اند تا به این بیماران آرامش دهند.

نکاتی برای مدیریت حساسیت صدا عبارتنداز:

  • استفاده از هدفون و موسیقی برای از بین بردن صداهای محرک
  • استفاده از گوش گیر برای محدود کردن نفوذ صدا
  • انتخاب صندلی در اتوبوس‌ها و رستوران‌هایی که فاصله آن‌ها از دیگر افراد دور باشد
  • برای کاهش استرس، مراقبت از خود را با استراحت، آرامش و مدیتیشن تمرین کنید
  • در صورت امکان، موقعیت‌هایی را که در آن صداهای آزار دهنده وجود دارد ترک کنید
  • به دنبال یک پزشک یا درمان‌گر حمایت کننده باشید
  • برای توضیح میسوفونیا با دوستان و عزیزان خود آرام و صریح صحبت کنید

تلاش برای گفتن به یک فرد مبتلا به میسوفونیا که “فقط صداهای محرک خود را نادیده بگیرد” شبیه به این است که به یک فرد مبتلا به افسردگی بگویید “افسرده نباشد” و این توصیه نادرست به همان اندازه بعید است.

حقایقی در مورد میسوفونیا

  • واکنش عصبی بر اثر این بیماری در یک فرد می‌تواند آنقدر قوی باشد که در توانایی او برای زندگی عادی اختلال ایجاد کند.
  • از آنجایی که میسوفونیا یک اختلال سلامتی است که به تازگی شناسایی شده است، گزینه‌های درمانی هنوز محدود هستند.
  • میسوفونیا، اصطلاحی به معنای “نفرت از صدا” است، اما همه صداها برای افرادی که حساسیت به صدا دارند مشکل ساز نیستند.

علائم میسوفونیا

ویژگی کلیدی میسوفونیا واکنش شدید مانند عصبانیت یا پرخاشگری به افرادی است که صداهای خاصی تولید می‌کنند. قدرت واکنش و نحوه واکنش فرد مبتلا به آن، بسیار متفاوت است. برخی از افراد ممکن است آزار و اذیت و تحریک را تجربه کنند، در حالی که برخی دیگر ممکن است خشم تمام عیار را تجربه کنند.

مقاله مفید :  شایع‌ترین انواع عمل‌های جراحی گوش میانی

هم مردان و هم زنان می‌توانند در هر سنی به میسوفونیا مبتلا شوند، اگرچه افراد معمولاً علائم را در اواخر کودکی یا اوایل سال‌های نوجوانی نشان می‌دهند. برای بسیاری از افراد،اولین قسمت‌های میسوفونیا توسط یک صدای خاص ایجاد می‌شود، اما صداهای اضافی می‌توانند در طول زمان پاسخ دهند.

افراد مبتلا به میسوفونیا متوجه می‌شوند که واکنش آن‌ها به صداها بیش از حد است و شدت احساسات آنها می‌تواند باعث شود که فکر کنند کنترل خود را از دست می‌دهند.

مطالعات پاسخ های زیر را به عنوان نشانه میسوفونیا شناسایی کرده‌اند:

  • تحریک تبدیل به خشم
  • انزجار تبدیل به خشم
  • تهاجم کلامی به فردی که سر و صدا می‌کند
  • پرخاشگری فیزیکی با اشیا به دلیل سر و صدا
  • ضربه فیزیکی به فردی که سر و صدا می کند
  • انجام اقدامات گریزان در اطراف افرادی که صداهای آزار دهنده تولید می‌کنند

برخی از افراد با این نوع حساسیت صدا ممکن است شروع به تقلید صداهایی کنند که باعث واکنش‌های خشمگین و پرخاشگرانه آن‌ها می‌شود.

صرفاً فکر کردن در مورد مواجهه با صداهایی که باعث میسوفونیا آن‌ها می‌شود، می‌تواند باعث ایجاد احساس استرس در افراد مبتلا به این بیماری شود. به طور کلی، آن‌ها ممکن است علائم اضطراب، افسردگی و روان رنجوری بیشتری نسبت به سایرین داشته باشند.

علاوه بر پاسخ‌های عاطفی، مطالعات منبع معتبر دریافته‌اند که افراد مبتلا به میسوفونیا معمولاً تعدادی از واکنش‌های فیزیکی را تجربه می‌کنند، از جمله:

  • فشار در سراسر بدن، به ویژه قفسه سینه
  • سفتی عضلانی
  • افزایش فشار خون
  • ضربان قلب تندتر
  • دمای بدن افزایش می یابد

یک مطالعه نشان داد که 52.4 درصد از شرکت ‌کنندگان مبتلا به میسوفونیا می‌توانند به اختلال شخصیت وسواسی-اجباری (OCPD) نیز مبتلا باشند.

محرک‌ها و علت صدا بیزاری یا میسوفونیا کدامند؟

برخی از صداها بیشتر از بقیه ممکن است باعث ایجاد یک پاسخ ناگوار شوند. محققان موارد زیر را به عنوان شایع‌ترین محرک‌های میسوفونیا شناسایی کردند:

  • صداهای خوردن و جویدن، 81 درصد از افراد مورد مطالعه را تحت تاثیر قرار می‌دهد
  • صدای بلند تنفس یا بینی که 64.3 درصد را تحت تأثیر قرار می‌دهد
  • صداهای انگشت یا دست، 59.5 درصد را تحت تأثیر قرار می‌دهد

حدود 11.9 درصد از شرکت‌کنندگان به طور مشابه واکنش خشمگینانه و پرخاشگرانه‌ای به دیدن فردی که اعمال فیزیکی خاصی مانند تکان دادن زانوهای خود را تکرار می‌کند، داشتند.

مقاله مفید :  زخم داخل گوش به چه دلایلی ایجاد می‌شود؟

جالب اینجاست که انسان بیشتر صداها و مناظری را که باعث ایجاد میسوفونیا می‌شود تولید می‌کند. سگی که یک کاسه غذا یا موارد مشابه را به پایین می‌اندازد معمولاً واکنشی غیرمعمول ایجاد نمی‌کند.

ارتباط میسوفونیا با اوتیسم چیست؟

از آن جایی که برخی از کودکان مبتلا به اوتیسم ممکن است با تحریک حسی، و به خصوص صداهای بلند، زمان دشواری داشته باشند، گمانه‌زنی‌هایی وجود دارد که میسوفونیا و اوتیسم ممکن است مرتبط باشند.

در این مرحله، خیلی زود است که بگوییم آیا ارتباط مستقیمی وجود دارد یا خیر، زیرا دانشمندان به اندازه کافی در مورد آن چه که باعث می‌شود افراد مبتلا به هر یک از این بیماری‌ها به شدت به صداها واکنش نشان دهند، نمی‌دانند.

طبقه بندی میسوفونیا

میسوفونیا برای اولین بار به عنوان یک اختلال نسبتاً جدید در نظر گرفته شد و اصطلاح میسوفونیا برای اولین بار در سال 2000 مورد استفاده قرار گرفت. میسوفونیا یک بیماری مزمن و یک اختلال اولیه در نظر گرفته می‌شود، به این معنی که در ارتباط با سایر شرایط ایجاد نمی‌شود.

با این حال، میسوفونیا در حال حاضر در DSM-5، منبع اصلی طبقه‌بندی بیماری‌های سلامت روان در ایالات متحده، فهرست نشده است.

برخی از محققان اسنادی مورد اعتماد نشان می‌کنند که واکنش میسوفونیک یک پاسخ ناخودآگاه یا خود مختار سیستم عصبی است. این نتیجه ‌گیری به دلیل واکنش‌های فیزیکی افراد مبتلا به حساسیت صدا و این واقعیت است. موادی مانند کافئین یا الکل می‌توانند وضعیت را بدتر یا بهتر کنند.

رابطه مغز با میسوفونیا

شباهت‌هایی بین میسوفونیا و وزوز گوش(tinnitus)، (احساس زنگ زدن در گوش) وجود دارد. در نتیجه، برخی از محققان پیشنهاد می‌کنند که میسوفونیا با ارتباط بیش از حد بین سیستم شنوایی و لیمبیک مغز مرتبط است. این ارتباط بیش از حد به این معنی است که ارتباطات بسیار زیادی بین نورون‌های مغز وجود دارد که شنوایی و احساسات را تنظیم می‌کنند.

مطالعه‌ای با استفاده از تصویربرداری MRI برای تجزیه و تحلیل مغز افراد مبتلا به میسوفونیا نشان داد که صداهای محرک پاسخ‌های “بسیار اغراق آمیز” را در قشر منزوی قدامی یا AIC، (بخشی از مغز که مسئول پردازش احساسات است) ایجاد می‌کند. این مطالعه ارتباط بیشتری را بین AIC و شبکه حالت پیش‌فرض یا DMN  نشان داد که می‌تواند باعث ایجاد خاطرات و تداعی شود.

در بخش‌های خاصی از مغز، سلول‌های عصبی افراد مبتلا به میسوفونیا نسبت به افراد معمولی میلین بالاتری داشتند که می‌تواند به سطوح بالاتر ارتباط آن‌ها کمک کند. محققان پیشنهاد کردند که سطوح بالای فعالیت مشاهده شده در AIC، که در درک عملکردهای درونی بدن نقش دارد، به درک ناهنجار افراد مبتلا به میسوفونیا کمک می‌کند.

مقاله مفید :  سمعک‌ هوشمند چیست و چه مزایایی دارد؟

تشخیص میسوفونیا

منبع اصلی برای تشخیص اختلالات سلامت روان در ایالات متحده DSM-5 است و میسوفونیا را فهرست نمی‌کند. از نظر فنی، این بدان معناست که نمی‌توان یک فرد را مبتلا به این بیماری تشخیص داد.

با این وجود، شبکه بین‌المللی میسوفونیا شبکه پزشکان ارائه ‌دهنده درمان میسوفونیا را ایجاد کرده است که فهرستی از متخصصان شامل شنوایی‌ شناسان، پزشکان عمومی و روانپزشکان با دانش میسوفونیا و علاقه ‌مند به کمک به افراد مبتلا به این بیماری را فهرست می‌کند.

چگونه میسوفونیا را کنترل کنیم؟

افراد مبتلا به میسوفونیا اغلب سعی می‌کنند از شرکت در موقعیت‌هایی مانند گردهمایی‌های اجتماعی که احتمالاً با محرک‌های آن مواجه می‌شوند، اجتناب کنند. برخی از افراد نیز از هدفون استفاده می‌کنند یا سعی می کنند راه‌های دیگری برای نشنیدن صداهای آزار دهنده بیابند. برخی افراد صداهای تحریک کننده اطراف خود را تقلید و تلقین می‌کنند که این مشکل درد آنان را چندین برابر می‌کند.

Misophonia International، یک سازمان حمایت و شبکه سازی، به دنبال ارائه اطلاعات مفید و پر کردن شکاف بین محققین و افرادی است که تحت تأثیر این بیماری قرار گرفته‌اند. این سازمان می‌تواند به یافتن پشتیبانی برای شرایط چالش برانگیز بیماران میسوفونیا کمک کند.

در انتها

برای درمان این بیماری، سبک و نوع زندگی شما بسیار تاثیرگذار است. سعی کنید استرس را از خود دور کنید و آرامش بیشتری به خود بدهید. همچنین مرتب ورزش کنید، ورزش بر کاهش تحریک شما در اثر صداهای آزار دهنده بسیار تاثیرگذار است. در مواقعی که می‌خواهید به خارج از منزل بروید می‌توانید از گوش‌گیر یا هدست استفاده کنید. در خانه هم برای خود محیطی آرامبخش و راحت بسازید که کسی در آنجا صدای آزاردهنده‌ای ایجاد نکند. از دوستان و خانواده خود نیز بخواهید تا شما را درک کرده تا بتوانید آهسته آهسته روند درمان سپری کرده و بهبود یابید.

کلینیک گوش تهران در خیابان ولیعصر با داشتن زبده‌ترین متخصصان گوش، حلق و بینی و شنوایی شناسی، بهترین خدمات را به بیماران ارائه می‌دهد. اگر شما علاقه مند به کسب اطلاعات بیشتر در مورد روش درمانی کلینیک گوش تهران و تیم حاذق این کلینیک هستید؛ با کلینیک گوش تهران تماس بگیرید.

مطلبی که تحت عنوان «صدا بیزاری یا میسوفونیا چیست؟ + علائم و درمان آن» خواندید، به طور اختصاصی برای وب سایت کلینیک گوش تهران تهیه شده است و استفاده از آن فقط با ذکر منبع مجاز می‌باشد.

منابع:

https://www.medicalnewstoday.com/articles/320682#management

https://www.webmd.com/mental-health/what-is-misophonia

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۴.۲ از ۵
از مجموع ۹ رای

پست های مرتبط

37 دیدگاه دربارهٔ «صدا بیزاری یا میسوفونیا چیست؟»

  1. واقعا بیماری کلافه کننده ایی هست و چقدر بد که درمان قطعی و یا مثلا دارویی یا جراحی نداره و این جوری واقعا عذاب اوره

  2. من این بیماری رو دارم، خیلی عذاب آوره، از زندگی خسته شدم، نمیتونم به همسرمو بچه هام برسم. حتی صدای گنجشکها میره به مغزم، تحملش خیلی سخته، واسم دعا کنید، نمیدونم چیکار کنم.

    1. کلینیک گوش تهران

      سلام این بیماری قابل کنترل هست برای بررسی و ارائه درمان به مرکز ما مراجعه کنید

      1. من مشهد هستم و دختر 16 ساله من بسیار عذاب میکشه
        آیا در مشهد پزشک مرتبط که بتونه کمکمون کنه وجود نداره؟

    2. هدفون و گوش گیر بزارید موزیک ملایم گوش کنید باید باهاش کنار بیاید سخته اما باید انجام بدید یه روان درمان خوب هم پیدا کنید مشاوره بگیرید خیلی ها اینطورن فقط شما نیستید

  3. ممنون از مطلب خوبتون. کاش دارو یا درمان قطعی وجود داشت. متاسفانه بعضی وقت ها کنترل از دستم در میره و باعث ناراحتی خودم و اطرافیان میشم

  4. تلخ تر از مسوفونیا میدونین چیه؟اینکه اطرافیانمون درک نمیکنن که ما چه زجری میکشیم😧

  5. سلام من ۱۸سالمه و از کلاس نهم این اختلال رو دارم و واقعا دارم بابتش کل زنوگیمو میبازم و این اختلال از زندگی من یه جهنم ساخته و روز به روز داره پیشرفت میکنه توی این سال ها مطالعه های زیادی در این زمینه داشتم که همه به این خطم شدن که هیچ درمانی نیست ولی شما میگید که میتونید کمک کنید میشه توضبح بدین چه شکل؟ من حاضرم برای به دست اوردن سلامتیم هرکاری کنم

    1. کلینیک گوش تهران

      سلام در مقاله اشاره شده که برای کنترل این بیماری چه کارهای باید انجام داد مثل تغییر شیوه و سبک زندگی و دور کردن استرس از خود. این بیماری قابل درمان به صورت قطعی نیست و تنها قابل کنترله. اگر مایلید میتونید مراجعه کنید و با متخصصین مربوطه صحبت کنید با مشاوره و ارائه برخی راه کارها از سمت متخصصین تا حدود زیادی بیماری کنترل میشه.

  6. کاش درمانی براش بود
    متاسفانه همسر من هم اینجوره ، زندگیمون روز ب روز بدتر میشه
    از من بیزار شده انگار . تو خونه دست ب هر چی بزنم میگه سرصدا نکن ، نفس نکش ، غذا رو که کلا نجویده قورت میدم بخدا ، آب میخورم میگه صدا میده ، یا میگه موقع حرف زدن ملچ مولوچ نکن در صورتیکه دیگران میگن اینکارو نمیکنی ، ولی با خودش حرف زدنی از استرس اونجوری میشم
    عصبی میشه کنترل نداره حمله میکنه بهم کتک میزنه ، خیلی ترسناک میشه ، میزنه میشکونه فحش میده
    من خیلی رعایت میکنم ولی وقتی داری تو خونه زندگی میکنی بعضی صدا ها اجتناب ناپذیره ، خودش باید سعی کنه راهی پیدا کنه مثل گوش گیر ولی متاسفانه هیچ وقت مشکلش رو نمیپذیره و از مشاور و دکتر کلا فراریه

    1. کلینیک گوش تهران

      سلام دوست عزیز این بیماری با رعایت یک سری اصول که در مقاله هم اشاره شد تا حدودی قابل کنترله. بهتره ایشون رو متقاعد کنید به پژشک مراجعه کنند.

  7. رمضانی

    سلام دختر ۱۶ ساله ام این مشکل رو داره ،پیش روانشناس بردم میگه با نوروفیدبک درمان میشه هزینه ی بالایی داره آیا این روش درمان جواب میده یاببرم روانپزشک وبا دارو کنترل بشه؟

    1. کلینیک گوش تهران

      سلام متاسفانه درمان قطعی نداره و فقط با درمان حمایتی که در مقاله توضیح دادیم قابل کنترل هست

  8. محمدرضا

    من تمام روز هندزفری دارم چون هیچ کدوم از اعضای خانواده درکم نمیکنن
    مخصوصا پدرم که خیلی صداهای عجیبی در میارن و واقعا اذیت میشم و حتی حاضر نیستن نحوه غذا خوردنشون رو تغییر بدن

  9. توصیه می کنم با تغییر محیط و نظایر آن از صداهای محرک و آزار دهنده دوری کنید تا شرطی شدن ذهن نسبت به صداهای خاص کم کم از بین بره چون این سندرم اکثرا با وسواس فکری و عملی همراهه اگه وسواستون تحت نظر روانشناس و روانپزشک درمان بشه صدا بیزاری هم کنترل میشه

  10. سلام
    من خیلی سال هست که مبتلا هستم و تمام لحظاتم اون صداها حضور دارن به روانپزشک هم مراجعه کردم و با قرص ها تاثیر کمی دیدم اما ازبین نرفت و واکنش های تهاجمی هم همچنان موجوده امیدوارم که هرچه سریعتر این مسئله برای همه ی ما حل بشه
    ممنون از اطلاعات مفیدتون

  11. سلام من امید هستم 22 سالمه و با خانواده زندگی میکنم و همین مشکل رو به طور خواصی دارم .
    از صدای دهن مخصوصا پاک کردن دندان با زبان خیلی متنفرم و حدود 6-7 سال هست که روی پدر خودم به خاطر این کار حساسیت شدید پیدا کردم .
    اگر دیگران این کار رو بکنن هم عصبی میشم ولی وقتی پدرم این کار رو میکنه برام زجر آور و غیر قابل تحمله ولی خودش هیچوقت نمیدونه و بهش نگفتم.
    تو این سال ها بار ها با هم دعوامون شده و به جرعت میتونم بگم یکی از عوامل تنش همین کار بوده ولی هیچوقت حتی به پدرم نگفتم.
    من تا الان نمیدونستم این یجور بیماریه و فکر میکردم به خاطر رابطه نه چندان جالب خودم با خانواده هست .
    شایدم این کار باعث میشه به پدرم نزدیک نشم ؟
    لطفا اگر این پیام رو میخونید به من بگید باید چیکار کنم خیلی خسته شدم ؟

    1. کلینیک گوش تهران

      سلام این بیماری متاسفانه درمان قطعی نداره ولی با انجام بعضی کارها میشه کنترل کرد و حال بهتری داشت. همون طور که گفتیم با تغییر سبک زندگی تا حدود زیادی قابل کنترل هست میتونید مراجعه کنید و مورد مشاوره قرار بگیرید.

  12. سلام .من هم بشدت نسبت به همه ی صداهای اطرافم حساسیت پیدا کردم و اون لحظه دلم میخواد اون موجود رو حذف کنم ،اما به مرور خودم رو با چیزای دیگه سرگرم کردم.مثلا صدای کبوتر پشت پنجره داشت دیونم میکرد میرفتم و موزیک میذاشتم ،دیگه صداش برام مهم نبود .یا شبا که میخواستم بخوابم صدای تلوزیون در کمترین حالت ممکن روانیم میکرد ولی بعدش دستمو میذاشتم رو گوشمو فکرمو مشغول خواب میکردم .خداروشکر خیییییییلی بهتر شدم .شمام امتحان کنید

  13. سلام .من هم بشدت نسبت به همه ی صداهای اطرافم حساسیت پیدا کردم و اون لحظه دلم میخواد اون موجود رو حذف کنم ،اما به مرور خودم رو با چیزای دیگه سرگرم کردم.مثلا صدای کبوتر پشت پنجره داشت دیونم میکرد میرفتم و موزیک میذاشتم ،دیگه صداش برام مهم نبود .یا شبا که میخواستم بخوابم صدای تلوزیون در کمترین حالت ممکن روانیم میکرد ولی بعدش دستمو میذاشتم رو گوشمو فکرمو مشغول خواب میکردم .خداروشکر خیییییییلی بهتر شدم .شمام امتحان کنید

  14. ببخشید یک ساعت در موردش حرف زدین روش درمان ارائه ندادین در واقع گفتین ازش فرار کنین نمیشه کل مردم جامعه کنترل کرد که مراعات مارو کنن یا مدام از محیط فرار کنیم! این درمان نیست کاریه که الان میکنیم و ازش خسته شدیم!

    1. کلینیک گوش تهران

      سلام. متاسفانه درمان قطعی نداره. و تنها کار مدیریت این بیماری هست. مدیریت و کنترل هم با مراجعه و مراقبت‌های روان درمانی انجام می‌شه.

  15. سلام منم دچار این اختلال هستم و خیلی دارم اذیت میشم من عاشق همسرم هستم ولی با این احتلال دارم اسیب میزنم به رابطم و اونم اذیت می کنم کاش واقعا راهی برای درمان قطعی بود

    1. کلینیک گوش تهران

      سلام متاسفانه درمان قطعی وجود نداره. فقط با برخی روش‌های روان درمانی قابل کنترل و مدیریت هست.

  16. فرزین اسدی

    سلام دکتر
    من بخاطر میگرن های شدید الان حدود چند سال است داخل مغزم صدای سوت میشنوم
    مطمعنم علت فیزیولوژی داره
    یعنی در واقع سلولهای مغزم بنوعی تحت تاثیر درد های میگرنی قرار گرفتن
    آیا دارویی هست استفاده کنم ؟
    میشه راهنمایی کنید با سپاس فراوان

    پاسخ

    1. کلینیک گوش تهران

      سلام. این موضوعی که شما گفتین به هیچ وجه بدون بررسی و معاینه قابلیت تجویز دارو رو نداره. شما باید به پژشک مراجعه کنید و پژشک شما رو معاینه کنه و نظر و درمان قظعی رو بده.

  17. سلام من ۱۸ سالمه تقریبا سه ساله این بیماری رو دارم بیشتر صدای چای خوردن اعضای خانوادم رو مخمه و صدای تلویزیون خیلی رو مخه و بلند میگم کم کنید صداشو پدرم کم نمیکنه بلکه بیشترش میکنه میگه دروغ میگی صداش زیاده واقعا عصبانیم اینقدر صداش بلنده که با گوش گیر هم صداش تو سرمه خیلی حس بدیه

    1. کلینیک گوش تهران

      سلام. متاسفانه این مشکل درمان قطعی نداره و تنها با برخی راه کارهای روان شناسی قابل مدیریت و کنترل هست.

  18. بیماری های روحی و روانی خیلی دردناک تر از بیماری های جسمی میتونن باشن مثل افسردگی ، وسواس، استرس یا همین میسوفونیا که من به همشون دچار هستم و شرایط جوریه که درک نمیشم اصلا درک نمیشم و واقعا داشتن این همه بیماری روحی توی سن ۱۶ سالگی داره آزارم میده و البته بدتر از همه شون اینه که درک نمیکنن و منم واسه اینکه کسی ناراحت نشه سکوت میکنم توی معرض بعضی صداها به شدت حالم خراب میشه اما بازم سکوت میکنم امیدوارم یه راه درمانی واسه این بیماری های پیدا بشه وگرنه واقعا ادامه زندگی خیلی سخته

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *