سرطان گوش میتواند قسمت داخلی و خارجی گوش را درگیر کند؛ این بیماری اغلب به صورت سرطان پوست در گوش خارجی شروع میشود و سپس در تمام قسمتهای مختلف گوش، از جمله مجرای گوش و پرده گوش منتشر میشود. این عارضه ممکن است از گوش داخلی شروع شود و روی عملکرد استخوان گیجگاهی نیز، تأثیر بگذارد. استخوان گیجگاهی شامل استخوان ماستوئید است. استخوان ماستوئید استخوانی است که در پشت گوش احساس میشود.
در ادامه این مقاله سعی شده است تا شما را با سرطان گوش و روشهای درمانی آن آشنا کنیم.
علائم سرطان گوش
علائم سرطان گوش با توجه به این که در کدام قسمت از گوش آسیب ایجاد شده است، متفاوت است. در ادامه برخی از این علائم را بیان میکنیم.
علائم سرطان در گوش بیرونی
گوش خارجی شامل لاله گوش، لبه گوش و قسمت ابتدایی مجرای گوش است. علائم سرطان پوست در گوش بیرونی عبارتند از:
- بروز زخمهای پوسته پوسته شده که حتی پس از مرطوب کردن بهبود نمییابند.
- تودههای سفید مرواریدی زیر پوست.
- زخمهای پوستی که خونریزی میکنند.


علائم سرطان در کانال گوش
علائم سرطان پوست در مجرای گوش عبارتنداز:
- برآمدگی در ورودی مجرای گوش یا نزدیک آن.
- از دست دادن شنوایی.
- ترشحات گوش.
علائم سرطان در گوش میانی
علائم سرطان پوست در گوش میانی عبارتنداز:
- ترشحات گوش همانند ترشحات خونی.
- از دست دادن شنوایی.
- درد گوش.
- بی حسی در طرف آسیب دیده سر.
گوش داخلی
علائم سرطان پوست در گوش داخلی شامل موارد زیر میباشد.
- گوش درد
- سرگیجه(vertigo)
- از دست دادن شنوایی
- در گوش زنگ میزند(tinnitus)
- سردرد
علت سرطان گوش
علت دقیق عواملی که باعث بروز سرطان گوش میباشد هنوز مشخص نیست؛ اما موارد خاصی ممکن است احتمال ابتلا به سرطان گوش را افزایش دهند، که این عوامل عبارتند از:
داشتن پوست روشن
پوست روشن به دلیل میزان پایینتر ملانین، که از پوست در برابر اشعههای مضر خورشید محافظت میکند، خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان پوست دارد. این افراد در برابر نور خورشید حساستر هستند و سریعتر دچار آفتابسوختگی میشوند، که میتواند احتمال آسیب به DNA سلولهای پوستی و ایجاد سرطان را افزایش دهد.
قرارگرفتن در معرض آفتاب بدون استقاده ازضد آفتاب
باقی ماندن زیر نور مستقیم خورشید بدون استفاده از مقادیر کافی ضد افتاب، فرد را در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان پوست قرار میدهد، که میتواند منجر به سرطان گوش شود.


عفونت های مکرر گوش
پاسخهای التهابی همراه با عفونت گوش ممکن است به طور غیرمستقیم در ایجاد تغییرات سلولی، که زمینهساز تحریک و رشد سرطان هستند، نقش داشته باشند. این التهابها میتوانند با ایجاد محیطی مساعد برای تغییرات ژنتیکی یا افزایش تکثیر غیرعادی سلولها، به فرآیندهای مرتبط با شروع و پیشرفت سرطان کمک کنند.
پاسخهای التهابی همراه با عفونت گوش ممکن است به نوعی بر تغییرات سلولی که سرطان را تحریک میکند تأثیر بگذارد.
بالا رفتن سن
انواع خاصی از سرطان گوش در افراد مسن بیشتر دیده میشود؛ ایجاد سرطان در سلول سنگفرشی استخوان گیجگاهی در دهه هفتم زندگی بسیار رایج و شایع است.
درمان سرطان گوش
درمان سرطان گوش به عوامل مختلفی از جمله اندازه توده سرطانی و محل قرارگیری آن بستگی دارد؛ سرطانهای پوستی در گوش خارجی معمولاً به طورکامل، با جراحی برداشته میشوند. اگر ناحیه وسیعی از گوش برداشته شود، ممکن است نیاز به جراحی بازسازی وجود داشته باشد.
سرطان کانال گوش یا استخوان گیجگاهی اغلب نیازمند جراحی گوش یا نورواتولوژی است که معمولاً با پرتودرمانی همراه میشود. میزان بافتی که باید برداشته شود به اندازه و گسترش تومور بستگی دارد. در برخی موارد، ممکن است مجرای گوش، استخوانهای مجاور، و پرده گوش نیز برداشته شوند. بسته به وسعت جراحی، پزشک ممکن است بتواند ساختار گوش را بازسازی کند. در برخی موارد، شنوایی به طور قابل توجهی حفظ میشود و تأثیر چندانی نمیپذیرد؛ اما در موارد دیگر، ممکن است نیاز به استفاده از سمعک(hearing aids) باشد تا عملکرد شنوایی بهبود یابد.www.healthline.com
پزشکان تیم کلینیک گوش تهران، واقع در خیابان ولیعصر، با بیش از بیست سال تجربه در جراحیهای گوش، میتوانند راهنمایی و مشاوره موثری برای درمان بیماریهای گوش ارائه دهند.
تشخیص زودهنگام سرطان گوش؛ علائم را جدی بگیرید
همانطور که گفته شد، سرطان گوش بسته به محل تومور و میزان پیشرفت آن علائم متفاوتی دارد؛ توجه به هر گونه رشد توده اطراف گوش یا تغییرات مشکوک، مانند تخلیه مایعات یا درد ناشناخته، از اهمیت زیادی برخوردار است و باید توسط پزشک متخصص بررسی شود. همچنین، زخمهایی که برای مدت طولانی روی لاله گوش باقی میمانند، ترشح چرکی یا خونی مداوم از مجرای گوش، و هر گونه علائم یکطرفه که تنها در یک گوش بروز میکند، از نشانههایی هستند که نیاز به معاینه دقیق توسط متخصص گوش، حلق و بینی دارند.
از آنجاییکه علائم سرطان گوش در بسیاری از موارد شبیه به علائم عفونت گوش است و به همین دلیل ممکن است تشخیص بیماری به تأخیر بیفتد؛ این تأخیر میتواند فرصت بیشتری برای رشد تومور فراهم کند و معمولاً سرطان در مراحل پیشرفته شناسایی میشود، که درمان آن را پیچیدهتر میکند. بنابراین، توجه به هرگونه زخم، تغییر در اندازه یا رنگ خال روی گوش بسیار حیاتی است. در صورت وجود هرگونه شک به سرطان گوش، بهتر است سریعاً با پزشک متخصص گوش، حلق و بینی مشورت کنید. تشخیص و درمان بهموقع میتواند تأثیر زیادی در کنترل بیماری داشته باشد.
کلینیک گوش تهران با داشتن بهترین متخصصان گوش، حلق و بینی بهترین خدمات را به بیماران ارائه میدهد. اگر شما علاقهمند به کسب اطلاعات بیشتر در مورد روش درمانی کلینیک گوش تهران و تیم حاذق این کلینیک هستید؛ با کلینیک گوش تهران تماس بگیرید.
13 دیدگاه دربارهٔ «سرطان گوش چیست؟ علل، علائم و درمان آن»
سلام روز بخیر. گوشم چند روزیه خونریزی داره با سردرد شدید که گاهی سردرد قطع میشه خونریزی کم میشه چکاارکنم
سلام. بلافاصله به پزشک گوش مراجعه کنید.
سلام در گوش سمت چپ بنده چند روز کیپ شدن بی دلیل گوش وجود داشت و الان جوش یا توده نرمی ظاهر شده که زمان لمس دردناک است و گوش را ب طور کلی کیپ کرده ایا امکانش هست توده سزطانی باشه؟
سلام. مراجعه کنید باید ارزیابی و درمان دقیق انجام شود
سلام وقت بخیر
کنار سوراخ گوشواره گوش من یه چیز مثل توده اندازه جوش هست از بیرون معلوم نیس وقتی لمس میکنم هست و سفته باید چیکار کنم؟
احتمالاً تودهای که در کنار سوراخ گوشواره شما احساس میشود، مربوط به تشکیل یک جوش یا التهاب در آن ناحیه است. در این موارد، بهتر است به متخصصان کلینیک گوش تهران مراجعه کنید تا علت دقیق مشکل را تشخیص دهند و درمان مناسب را تجویز کند. ممکن است به شما داروهای ضد التهاب یا ضد عفونی توصیه شود.
سلام خسته نباشید من پدرم ۶۵ سال سن دارد و کشاورز است حدودا ۱۲سال پیش لبه گوشش زخم شد هنوز هم زخمه خوب نشد ه زخمش هم بیشتر شده چند بار بردیمش دکتر گفت باید عمل بشه قبول نکرد گفت نمیخوام گوشم برداشته شود آیا الان درمان دارد چکار کنیم ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام شما باید سریعا مراجعه کنید.
سلام وقتتون بخیر . روی لاله های گوش من سه غده کوچک به اندازه جوش به صورت کاملا متقارن ایجاد شده . ایا ممکن سرطان باشه ؟ ایا ممکنه این توده های سرطانی در هر دو گوش به طور متقارن شکل بگیرن ؟
سلام و وقت بخیر
باید برای تشخیص دقیق به کلینیک مراجع کنید
برای این مورد میتونید به کلینیک دکتر یزدانی یا عباسی برین
بنده چندین سال پیش به سرطان گوش مبتلا شدم ولی با جراحی بیماری برطرف شد. اما جدیدا احساس می کنم مجدد این بیماری برگشته. سوالم این هست سرطان گوش وقتی درمان بشه و گوش جراحی بشه بازم ممکنه عود کنه و برگرده؟
سلا. شما حتما مراجعه کنید به دکتر یزدانی و باید مجدد معاینات و آزمایشات لازم رو انجام دهید.
سلام. ممنون بابت اطلاعات خوبتون درباره سرطان گوش.