همه چیز درباره اگزمای گوش

آخرین بروزرسانی: نوامبر 18, 2024

اگزمای گوش(aural eczematoid) به شرایطی گفته می‌شود طی آن که داخل یا روی گوش احساس خارش و یا خشکی کنید. اگزمای گوش می‌تواند بسیار دردناک شود. در برخی از افراد اگزمای گوش به صورت جزئی احساس می‌شود اما در برخی دیگر علائم بسیار دردناک‌تر  است. اگزمای گوش می‌تواند تمام گوش را فراگیرد. در ادامه این مقاله سعی داریم درباره علت بروز اگزما و روش‌های درمانی آن صحبت کنیم. برای کسب اطلاعات درباره اگزما گوش با ما همراه باشید.

اگزما چند نوع دارد؟

اگزما بسته به محل درگیری انواع مختلفی دارد، که هر یک نیز به نوبه‌ی خود، منشا و علت خاصی دارد. در ادامه برخی از انواع اگزما را برای شما بیان خواهیم کرد.

  • اگزمای آتوپیک
  • درماتیت تماسی تحریک کننده‌ها
  • درماتیت تماسی آلرژیک
  • اوتیت خارجی
  • درماتیت سبورئیک
  • اگزمای استئاتوتیک

علائم اگزمای گوش

علائم اگزمای گوش با توجه به علت بروز آن متفاوت است. با این وجود تمامی انواع اگزما علائمی همچون درد(ear pain) و خارش(itchy ear)، قرمزی و تحریک پذیری داخل و اطراف گوش را به همراه دارد. در ادامه علائم انواع اگزمای گوش را بیان خواهیم کرد.www.webmd.com

علائم اگزمای داخل گوش

اگزمای داخل گوش علائم مختلفی از خود نشان می‌دهد و  نیز انواع مختلفی دارد. با توجه به نوع اگزما علائمی همچون ترشحات نازک، خارش یا درد ظاهر خواهد شد. در موارد شدید احتماد ایجاد علائمی همچون تحریک پذیری و التهاب وجود دارد. در صورت عدم درمان اگزمای داخل گوش، احتمال ابتلا به اختلالات شنوایی(hearing loss) وجود دارد.

علائم اگزمای رو و یا پشت گوش

در اگزما رو یا پشت گوش، پوست قسمت بیرونی گوش خشک، پوسته پوسته و زبر می‌شود. این تغییرات پوستی ممکن است با علائمی همچون قرمزی، التهاب و خارش همراه باشد. بسته به نوع و شدت اگزما، ممکن است این علائم به مرور زمان تشدید یا کاهش یابند. در برخی موارد، پوسته‌ریزی و ترک‌خوردگی پوست می‌تواند به عفونت‌های ثانویه منجر شود که نیاز به درمان سریع و مناسب دارد.

مقاله مفید :  دانستنی‌هایی در رابطه با سیستم شنوایی جنین

دلایل ابتلا به اگزما

اگزما می‌تواند به دلایل متفاوتی از جمله عوامل ژنتیکی، آلرژی‌ها، تحریکات محیطی و یا عوامل مربوط به سیستم ایمنی بدن به وجود آید. انواع مختلف اگزما، بسته به نوع و مکان ابتلا، علل و عوامل مختلفی دارند که ممکن است باعث بروز علائم متفاوتی شوند. به طور خاص، در مورد اگزما گوش، برخی از این عوامل می‌توانند موجب خشکی، التهاب و خارش در ناحیه گوش شوند. در ادامه، به بررسی برخی از دلایل شایع ابتلا به اگزما گوش پرداخته خواهد شد. www.healthline.com

آلرژی

در صورت تماس پوست با مواد آلرژی زا احتمال ابتلا به نوعی اگزمای پوستی به نام درماتیت تماسی یا اگزمای تماسی وجود دارد. برخی اوقات ممکن است پوست به طور ناگهانی به برخی مواد آلرژی پیدا کند. برخی از مواد آلرژی زا  عبارتنداز:

تصویر گوش درگیر با اگزما و توضیح دلایل ابتلا به اگزمای گوش

  • شامپوها
  • محصولات آرایشی و بهداشتی
  • زیور الات و جواهرات
  • نیکل
  • سمعک(hearing aids)
  • قطره گوش

خشکی بیش از اندازه پوست

برخی از افراد دارای پوستی حساس هستند؛ در صورتی که این حساسیت از حالت طبیعی خود خارج شود، باعث ایجاد خشکی و خارش پوست خواهد شد. در موارد خاص احتمال بروز ترک‌های پوستی بالاست. این نوع از حساسیت گوش به اگزمای آتوپیک نیز شناخته می‌شود. این بیماری معمولا در پشت گوش یا لاله گوش ایجاد می‌شود. به عبارت دیگر اگر گوش نتواند رطوبت گوش را نگه دارد؛دچار بیماری اگزما خواهد شد.

اوتیت خارجی

ورود آب، صابون و یا شامپو به داخل مجرای گوش باعث تحریک پوست مجرای گوش می‌شود. تحریک پوستی می‌تواند منجر به خارش شدید گوش شود. احتمال آسیب گوش حین خاراندن گوش بسیار بالاست.

تغییرات آب و هوایی

تحریک گوش به واسطه تغییرات اب و هوایی باعث بروز نوعی اگزما به نام اگزمای استئاتوتیک خواهد شد. این نوع حساسیت پوستی گوش، معمولا در افراد سالخورده شیوع دارد. همچنین پوست می‌تواند به همین علت دچار ترک شود.

تشخیص اگزمای گوش

در صورت مراجعه به پزشک، معاینه فیزیکی ابتدا انجام می‌شود. در صورت تشخیص نوع حساسیت ،علائم و سابقه پزشکی ممکن است انجام بیوپسی یا همان نمونه برداری بافت تجویز شود. در این مرحله پزشک نمونه کوچکی از سلول‌های پوست صدمه دیده را در زیر میکروسکوپ بررسی می‌کند.

مقاله مفید :  سرطان گوش چیست؟ علل، علائم و درمان آن

درمان اگزمای گوش

در صورت تشخیص نوع اگزما در داخل یا خارج گوش می‌توان برای درمان آن اقدام کرد؛ درمان اگزما از نوع درماتیت تماسی با دوری از مواد آلرژی زا برطرف خواهد شد. در صورتی که خارش ناشی از اگزما موجب آزار شماست می‌توانید از کرم‌های موضعی همانند هیدروکورتیزون استفاده کنید.

تصویر اگزما گوش میانی و توضیح درمان اگزمای گوش

در افراد مبتلا به اگزمای آتوپیک، استئاتوتیک و سبورئیک ممکن است برای رفع خشکی و خارش پوست از داروهای استروئیدی موضعی توصیه شود. همچنین می‌توان از مرطوب کننده استفاده کرد.برخی از افراد به علت وجود بیماری قارچی دچار اگزما می‌شوند. به همین علت ممکن است که استفاد ه از کرم ضد قارچ لازم باشد. دارو های استروئیدی می‌تواند در رفع اگزمای داخل کانال گوش موثر باشد.

در انتها

اگزما منجر به خشکی و خارش پوست می‌شود؛ این بیماری بسیار شایع و متداول بوده، اما درمان آن چندان سخت و دشوار نیست! با این  وجود مراحل درمان اگزمای گوش نیازمند صبر و زمان است، زیرا پوست در طولانی مدت علائمی از خود نشان نخواهد داد. برای پیشگیر از چنین اختلالی بهتر است همیشه رطوبت بدن را نرمال نگه دارید. ابتلا به اگزما در کودکان کمتر از یک سال بسیار رایج است.

کلینیک گوش تهران در خیابان ولیعصر با داشتن بهترین متخصصان گوش، حلق و بینی بهترین خدمات را به بیماران ارائه می‌دهد. اگر شما علاقه مند به کسب اطلاعات بیشتر در مورد روش درمانی کلینیک گوش تهران و تیم حاذق این کلینیک هستید؛ با کلینیک گوش تهران تماس بگیرید. پزشکان تیم کلینیک گوش تهران با سابقه طولانی بیست ساله جراحی‌های گوش می‌توانند مشاوره خوبی برای درمان بیمارهای گوش شما باشند. کلیه محتوای سایت کلینیک گوش تهران توسط متخصصان ماهر این تیم ازجمله دکتر نسرین یزدانی، دکتررضا زاده ،دکتر احدی و دکتر ساسان دبیری به تایید رسیده است.

جدیدترین مقالات آموزشی کلینیک گوش تهران

آشنایی با توانبخشی تعادل و سرگیجه
دانشنامه سرگیجه

آشنایی با توانبخشی تعادل و سرگیجه

برای درمان یا بهبود سرگیجه و عدم تعادل ناشی از اختلالات گوش داخلی، لازم است فرد تحت توانبخشی تعادل و سرگیجه قرار گیرد. سرگیجه (vertigo)

آزمایشات سرگیجه و تعادل
دانشنامه سرگیجه

آزمایشات سرگیجه و تعادل

سرگیجه و اختلالات تعادلی ممکن است ناشی از مشکلات مختلفی در سیستم وستیبولار، سیستم عصبی مرکزی یا دیگر بخش‌های بدن باشند. برای تشخیص این اختلالات،

علل ایجاد اختلالات ظاهری گوش
دانشنامه مشکلات و بیماری های گوش

علل ایجاد اختلالات ظاهری گوش کدام‌اند؟

اختلالات ظاهری گوش یا مشکلات ظاهری گوش می‌تواند ناشی از ژنتیک، ضربه یا بیماری باشد. گوش علاوه بر وظیفه اصلی شنیدن و تعادل، ازمولفه‌های اصلی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *