درمان فوری گوش درد بزرگسالان

آخرین بروزرسانی: می 3, 2024
درمان فوری گوش درد بزرگسالان | قطره برای گوش درد بزرگسالان

گوش درد بزرگسالان عارضه‌ای نسبتا شایع است که به دلایل مختلفی از عفونت‌های مختلف تا قرار گرفتن در معرض هوای سرد رخ می‌دهد؛ گوش درد بزرگسالان می‌تواند بسیار آزاردهنده باشد، چرا که داخل گوش درد می‌گیرد و شخص نمی‌تواند کاری برای آن انجام دهد. در این مقاله به بررسی کامل گوش درد بزرگسالان پرداخته‌ایم و درمان‌های مختلف آن را ارائه کرده‌ایم.

به یاد داشته باشید که بهترین راه درمان گوش درد بزرگسالان مراجعه فوری به یک پزشک متخصص است که دلیل درد گوش را تشخیص داده و بهترین درمان را اعمال می‌کند. اگر به گوش درد بزرگسالان دچار شده‌اید، ما در کلینیک گوش تهران بهترین درمان‌ها و داروها را برای مشکلتان فراهم می‌کنیم.

روش‌های درمان گوش درد بزرگسالان

برای درمان گوش درد در بزرگسالان، مهم است که ابتدا علت اصلی درد گوش شناسایی شود؛ گوش درد بزرگسالان می‌تواند ناشی از مسائل مختلفی مانند عفونت گوش، عفونت سینوسی، تجمع جرم گوش، اشیاء خارجی در گوش یا حتی مشکلات مربوط به دندان‌ها باشد.

روش‌های درمان گوش درد بزرگسالان

در ادامه درمان‌های رایج برای درمان گوش درد بزرگسالان شرح داده شده‌اند:

درمان‌های خانگی

  • کمپرس گرم: قرار دادن کمپرس گرم روی گوش آسیب‌دیده می‌تواند به تسکین درد و کاهش التهاب آن کمک کند. با این حال ممکن است گوش درد به دلیل مشکلاتی مربوط به گوش داخلی یا میانی باشد که در این صورت کمپرس گرم تاثیر زیادی نخواهد داشت.
  • مسکن‌های بدون نسخه: مسکن‌های رایج مانند استامینوفن یا ایبوپروفن می‌توانند به کاهش درد گوش کمک کنند. بهتر است این مسکن‌ها را بیش‌تر از دوز توصیه‌شده و سرخود مصرف نکنید.
  • قطره گوش: قطره‌های گوش بدون نسخه مانند سیپلکس می‌توانند به نرم شدن تجمع جرم گوش کمک کنند و حذف آن را آسان‌تر کنند. با این حال هر قطره گوش برای یک مشکل خاص گوش استفاده می‌شود و بهتر است ابتدا علت گوش درد خود را پیدا کنید.
  • قطره گوش آنتی بیوتیک: اگر گوش درد به دلیل عفونت باشد، پزشک ممکن است قطره گوش آنتی بیوتیک تجویز کند. در ادامه بیش‌تر به قطره گوش برای درمان گوش درد بزرگسالان پرداخته‌ایم.
مقاله مفید :  گوش درد: علت و درمان درد گوش شدید

مداخلات پزشکی

  • داروهای تجویزی: اگر گوش درد بزرگسالان شدید یا ناشی از عفونت باشد، پزشک ممکن است آنتی بیوتیک، داروهای ضد قارچ یا استروئید تجویز کند.
  • قرار دادن لوله گوش: در موارد عفونت مزمن گوش یا تجمع مایع، پزشک ممکن است جراحی را برای قرار دادن لوله‌های گوش برای کمک به تخلیه مایع از گوش میانی توصیه کند.
  • شستشوی گوش: برای تجمع بسیار زیاد جرم گوش که با روش‌های عادی خارج نمی‌شوند، پزشک می‌تواند برای رفع ایمن انسداد، شستشوی گوش انجام دهد.
  • اقدامات پیشگیرانه: برای جلوگیری از درد گوش در آینده، با خشک نگه داشتن گوش، اجتناب از قرار گرفتن در معرض صداهای بلند و درمان سریع عفونت‌های سینوسی، بهداشت گوش را رعایت کنید.

اگر درمان‌های خانگی و داروها و قطره‌های بدون نسخه درد گوش را کاهش ندادند، باید هرچه سریع‌تر به یک متخصص مراجعه کنید تا علت گوش‌دردتان مشخص شده و درمان مناسب آغاز شود.

قطره گوش برای درمان گوش درد بزرگسالان

قطره‌ها و داروهای مختلفی وجود دارد که برای درمان گوش درد بزرگسالان استفاده می‌شوند. برخی از این قطره‌ها بدون نسخه پزشک قابل خریداری هستند و برای درمان مشکلات ساده استفاده می‌شوند؛ برخی از قطره‌ها نیز باید به تجویز پزشک مصرف شوند. در ادامه به معرفی انواع قطره گوش برای درمان گوش درد بزرگسالان پرداخته‌ایم:

قطره گوش برای درمان گوش درد بزرگسالان

مطالعه پیشنهادی: بهترین قطره درمان گوش درد

قطره گوش گلیسیرین

قطره گوش گلیسیرین فنیکه از قطره‌های مناسب گوش درد بزرگسالان است که جرم داخل گوش را نرم‌تر کرده و از گوش خارج می‌کند. این قطره خاصیت کشندگی قارچ‌ها و باکتری‌ها را نیز دارد و می‌تواند عفونت گوش را نیز درمان کند.

قطره گوش بزرگسالان بتامتازون

این قطره باید به دستور پزشک مصرف شود و برای کاهش درد و سوزش گوش مناسب است. اگر دچار مشکلات شنوایی یا عارضه‌های مربوط به گوش داخلی یا میانی هستید نباید از این قطره استفاده کنید.

قطره گوش کلوتریمازول

اگر گوش خارجی دچار عفونت شده باشد، معمولا این قطره توسط پزشک تجویز می‌شود. میزان مصرف آن به تجویز پزشک و شرایط بیمار بستگی دارد و نباید خودسرانه از آن استفاده کنید.

مقاله مفید :  ارتباط گوش درد و تومور مغزی

قطره گوش سیپلکس

از معروف‌ترین قطره‌های گوش بدون نسخه که برای درمان عفونت‌ها و التهابات گوش استفاده می‌شود، قطره سیپروفلوکساسین میباشد. این قطره کم‌ترین میزان حساسیت را ایجاد می‌کند؛ اما همچنان بهتر است آن را با مشورت پزشک مصرف کنید.

نحوه استفاده از قطره گوش برای درمان گوش درد بزرگسالان

  1. به پهلو دراز بکشید؛ طوری که گوش آسیب‌دیده به سمت بالا قرار بگیرد.
  2. بخش بالایی بافت گوشتان را بکشید تا مسیر ورود قطره به گوش هموارتر شود.
  3. تعداد مناسب قطره را که پزشک تجویز کرده است، داخل گوش خود بریزید.
  4. بافت کوچک روی گوشتان را به آرامی بمالید تا قطره به پرده گوشتان حرکت کند.
  5. پس از گذشت مدت زمان تجویز شده توسط پزشک، به آرامی بنشینید یا به جهت مخالف دراز بکشید تا گوش آسیب‌دیده رو به پایین قرار گیرد و قطره به همراه جرم‌های گوش از گوشتان خارج شود.
  6. از وارد کردن اشیا خارجی و گوش پاک به داخل گوشتان پرهیز کنید.

دلایل گوش درد بزرگسالان

دلایل گوش درد بزرگسالان

  • عفونت گوش میانی (اوتیت میانی): این یک علت شایع گوش درد در بزرگسالان است، به ویژه در بزرگسالان مبتلا به عفونت‌های دستگاه تنفسی. عفونت گوش میانی منجر به التهاب و تجمع مایع در پشت پرده گوش می‌شود که در نهایت درد گوش را ایجاد می‌کند.
    عفونت گوش خارجی (Otitis External): گوش خارجی همچنین به عنوان گوش شناگر نیز شناخته می‌شود، این عفونت بر کانال گوش تاثیر می‌گذارد و می‌تواند باعث درد و تورم قابل توجهی شود که با چشم نیز دیده می‌شوند.
  • اختلال عملکرد شیپور استاش: هنگامی که شیپور استاش به درستی باز و بسته نمی‌شود، عدم تعادل فشار در گوش میانی رخ می‌دهد که منجر به درد و ناراحتی می‌شود.
  • باروتروما: تغییرات فشار هوا، هنگام سفر هوایی، غواصی یا کوهنوردی، می‌تواند منجر به باروتروما شود که باعث درد گوش می‌شود؛ عدم تعادل فشار محیط بر گوش میانی تاثیر می‌گذارد.
  • اختلال مفصل گیجگاهی فکی (TMJ): مشکلات مربوط به مفصل گیجگاهی فکی، که فک را به جمجمه متصل می‌کند، می‌تواند منجر به درد ارجاعی در گوش به دلیل مسیرهای عصبی مشترک شود.
  • عفونت سینوسی: سینوزیت می‌تواند باعث التهاب و فشار در حفره‌های سینوسی شود که به حلق و گوش منتقل می‌شوند و گوش دردهای شدید را در بزرگسالان ایجاد می‌کنند.
مقاله مفید :  عفونت گوش خارجی: علائم، علت و درمان التهاب گوش خارجی

علائم گوش درد بزرگسالان

  • گوش درد: واضح‌ترین علامت درد در گوش است که می‌تواند از خفیف تا شدید متغیر بوده و ممکن است ثابت یا در حال حرکت باشد.
  • ناراحتی گوش: احساس پری یا فشار در گوش، شبیه به احساسی که ممکن است در طول تغییرات ارتفاع تجربه کنید.
  • ترشح گوش: ترشح مایعات از گوش که می‌تواند شفاف، خونی یا چرکی باشد. ترشح معمولا نشان‌دهنده عفونت گوش است.
  • از دست دادن شنوایی: از دست دادن جزئی یا کامل شنوایی در گوش آسیب دیده که نشان‌دهنده مشکلات شدیدتر است و باید سریعا به پزشک مراجعه کنید.
  • وزوز گوش: زنگ زدن، وزوز یا سایر صداهای غیر طبیعی در گوش زمانی که صدای خارجی وجود ندارد.
  • تب: اگر گوش درد به دلیل عفونت باشد، ممکن است تب را به عنوان یک پاسخ سیستمی بدن به عفونت تجربه کنید.
  • تورم یا قرمزی: تورم یا قرمزی اطراف گوش یا مجرای گوش، به خصوص اگر درد به دلیل عفونت گوش خارجی باشد.
  • درد فک: اگر درد گوش بزرگسالان به دلیل مشکلات مفصل فکی باشد، درد فک نیز از علائم خواهد بود.
  • حالت تهوع یا سرگیجه: در برخی موارد، گوش درد بزرگسالان می‌تواند با سرگیجه، حالت تهوع یا احساس چرخش همراه باشد.

اگر گوش درد مزمن و شدید را تجربه می‌کنید، یا اگر علائم اضافی مانند تب و کاهش شنوایی دارید، حتما باید برای درمان مناسب به یک متخصص مراجعه کنید.

جدیدترین مقالات آموزشی کلینیک گوش تهران

آشنایی با توانبخشی تعادل و سرگیجه
دانشنامه سرگیجه

آشنایی با توانبخشی تعادل و سرگیجه

برای درمان یا بهبود سرگیجه و عدم تعادل ناشی از اختلالات گوش داخلی، لازم است فرد تحت توانبخشی تعادل و سرگیجه قرار گیرد. سرگیجه (vertigo)

آزمایشات سرگیجه و تعادل
دانشنامه سرگیجه

آزمایشات سرگیجه و تعادل

سرگیجه و اختلالات تعادلی ممکن است ناشی از مشکلات مختلفی در سیستم وستیبولار، سیستم عصبی مرکزی یا دیگر بخش‌های بدن باشند. برای تشخیص این اختلالات،

علل ایجاد اختلالات ظاهری گوش
دانشنامه مشکلات و بیماری های گوش

علل ایجاد اختلالات ظاهری گوش کدام‌اند؟

اختلالات ظاهری گوش یا مشکلات ظاهری گوش می‌تواند ناشی از ژنتیک، ضربه یا بیماری باشد. گوش علاوه بر وظیفه اصلی شنیدن و تعادل، ازمولفه‌های اصلی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *