سمعک پشت گوشی چیست؟

آخرین بروزرسانی: فوریه 19, 2025
سمعک پشت گوشی

سمعک پشت گوشی (BTE) نوعی از سمعک‌ها است که در بالا و پشت لاله گوش قرار گرفته و از طریق یک لوله و قالب تهیه شده برای هر فرد، صدا را به مجرای گوش هدایت می‌کند. یکی از انواع سمعک پشت گوشی، سمعک‌های رسیور داخل کانال (RITE) هستند، که در آنها بلندگو به جای بدنه اصلی سمعک(hearing aids)، در یک قسمت در داخل کانال گوش قرار می‌گیرد؛ به عبارت دیگر، بلندگوی سمعک در مجرای گوش قرار می‌گیرد، اما میکروفون و پردازنده در یک قاب کوچک در پشت گوش، تعبیه می‌شوند.

این قطعات توسط یک سیم نازک به هم متصل می‌شوند؛ این سبک از سمعک دارای کیفیت صدای بالاتر از حد متوسط ​​است و توسط تمام تولیدکنندگان بزرگ سمعک ساخته می‌شود. در ادامه با ما همراه باشید تا با سمعک پشت گوشی بیشتر آشنا شوید.

سمعک پشت گوشی(BTE)چیست؟

سمعک‌های BTE از نوع پشت گوشی هستند و در بیرون از گوش خارجی فرد کم‌شنوا قرار می‌گیرند. این سمعک‌ها به‌صورت نامحسوس پشت گوش جای می‌گیرند. یک لوله نازک و شفاف، قالب گوش را به بدنه سمعک متصل کرده و صدا را به داخل مجرای گوش هدایت می‌کند. این مدل از سمعک‌ها علاوه بر کارایی بالا، به‌راحتی تعمیر و نگهداری می‌شوند.

سمعک‌های پشت گوشی برای تمامی درجات کم‌شنوایی مناسب بوده و با اندازه‌های مختلف گوش سازگاری دارند. در صورت نیاز، امکان تعویض رسیورهای داخل گوشی برای تنظیم بهتر اندازه نیز وجود دارد. این نوع سمعک در مدل‌ها، اشکال و رنگ‌های متنوعی عرضه می‌شود، بنابراین افراد می‌توانند گزینه‌ای را انتخاب کنند که با رنگ پوست یا مویشان هماهنگی بیشتری داشته باشد. www.healthyhearing.com

مزایای سمعک پشت گوشی(BTE)

  • متناسب با تمام درجات کم شنوایی، از جمله کم شنوایی عمیق است.
  • معمولاً در مدل‌هایی با اتصال بی سیم به دستگاه‌ها موجود است.
  • کمتر در معرض آسیب رطوبت است.

معایب سمعک پشت گوشی(BTE)

  • محدودیت‌های بالقوه فضایی برای افراد دارای عینک
  • از جهت بصری، پنهان نیست.

سمعک گیرنده در گوش (RITE) چیست؟

این سبک از سمعک، بسته به شرکت سازنده، معمولاً با نام سمعک گیرنده در گوش (RITE) یا سمعک گیرنده در کانال (RIC) شناخته می‌شود. این مدل در دسته سمعک‌های پشت گوشی (BTE) قرار می‌گیرد اما با طراحی ظریف‌تر و سبک‌تر نسبت به سمعک‌های سنتی پشت گوشی ارائه می‌شود.

در سمعک‌های RIC یا RITE، گیرنده (بلندگو) به‌جای اینکه داخل بدنه سمعک باشد، درون مجرای گوش قرار می‌گیرد و از طریق یک سیم نازک و انعطاف‌پذیر به بدنه اصلی متصل می‌شود. این طراحی باعث می‌شود که کیفیت صدا بهبود یافته و صدای طبیعی‌تر و واضح‌تری به گوش برسد.

به دلیل طراحی کوچک و سبک، این نوع از سمعک‌ها از نظر ظاهری کمتر جلب توجه کرده و گزینه‌ای ایده‌آل برای افرادی است که به دنبال یک سمعک کارآمد با ظاهری نامحسوس هستند. همچنین، این سمعک‌ها برای طیف وسیعی از کم‌شنوایی‌ها، از ملایم تا شدید، مناسب بوده و در مدل‌ها و رنگ‌های متنوعی عرضه می‌شوند.

مزایای سمعک گیرنده در گوش (RITE)

  • به طور کلی تنها سبکی است که با گزینه باتری قابل شارژ همراه است.
  • با اتصال بی سیم به دستگاه‌هایی مانند تلفن همراه متصل می‌شود.
  • بلندگو را می‌توان جداگانه تعویض کرد.

معایب سمعک گیرنده در گوش (RITE)

  • بلندگو که درون گوش است، در معرض رطوبت و آسیب موم گوش قرار دارد.
  • میکروفون و پردازنده صدا که در پشت گوش قرار دارند قابل مشاهده است.

سمعک‌های گیرنده در کانال (RIC)

سمعک‌های گیرنده در کانال (RIC) از نظر شکل و سبک شبیه سمعک پشت گوش بوده اما کوچکتر هستند؛ زیرا گیرنده (یا بلندگو) به جای محفظه در داخل مجرای گوش قرار می‌گیرد. این سمعک‌ها در صورت کم شنوایی خفیف تا شدید مناسب‌ترین حالت هستند.

می‌توانید در مورد انواع سمعک با یک متخصص شنوایی شناس صحبت کنید تا بهترین گزینه ممکن را به شما پیشنهاد دهد.

آیا سمعک‌های پشت گوشی برای من مناسب هستند؟

در پاسخ به این سوال باید بگوییم: انتخاب سمعک مناسب به عوامل مختلفی بستگی دارد، ازجمله نوع و میزان کم‌شنوایی، شکل الگوی افت شنوایی، آناتومی گوش، سبک زندگی، انتظارات شخصی، هزینه و ظاهر سمعک.

همانطور که گفته شد، سمعک‌های پشت گوشی (BTE) پشت گوش قرار می‌گیرند و با یک هوک روی گوش ثابت می‌شوند؛ این مدل برای انواع کم‌شنوایی، از خفیف تا عمیق، قابل استفاده است. معمولاً برای کودکان انتخاب می‌شود، زیرا علاوه بر امکانات متناسب با نیازهای شنیداری آن‌ها، با رشد کودک تنها با تعویض قالب گوش، همچنان قابل استفاده خواهد بود.

اگر به دنبال گزینه‌ای کوچک‌تر نسبت به سمعک‌های پشت گوشی هستید، سمعک گیرنده در گوش (RITE) یا گیرنده در کانال (RIC) می‌تواند انتخاب مناسبی باشد؛ بااین‌حال، مناسب بودن این مدل به ساختار گوش و میزان کم‌شنوایی فرد بستگی دارد. اما چنانچه به دنبال سمعکی هستید که علاوه بر زیبایی ظاهری، کیفیت صدای بالایی نیز داشته باشد، سمعک‌های پشت گوشی می‌توانند گزینه ایده‌آلی باشند.

با این وجود، بهتر است قبل از خرید، با یک متخصص شنوایی‌شناس مشورت کنید تا مناسب‌ترین مدل را بر اساس نیازهای خود انتخاب کنید. کلینیک گوش تهران در خیابان ولیعصر با داشتن بهترین متخصصان شنوایی شناس و گوش، حلق و بینی بهترین خدمات را به بیماران ارائه می‌دهد. اگر شما علاقه‌مند به کسب اطلاعات بیشتر در مورد روش درمانی کلینیک گوش تهران و تیم حاذق این کلینیک هستید؛ از طریق لینک‌های ارتباطی موجود در سایت تماس بگیرید.

جدیدترین مقالات آموزشی کلینیک گوش تهران

دانشنامه مشکلات و بیماری های گوش

چسبندگی استخوانچه گوش یا اتواسکلروز

گوش انسان دارای 3 استخوانچه کوچک در داخل گوش میانی است؛ استخوانچه‌های گوش میانی وظیفه انتقال ارتعاشات صوتی را به گوش داخلی، بر عهده دارند.

7 دیدگاه دربارهٔ «سمعک پشت گوشی چیست؟»

  1. طاووسی

    بسیااار عااالی . منو در خرید سمعک راهنمایی خوبی کرد. سپاس از شما

  2. جمالی زاده

    اگر نوبت این کلینیک رو گیر بیارین بدون شک یکی از بهترین کلینیک ها رو انتخاب کردیند

  3. خیلی مقاله خوبی بود منو در خرید سمعک راهنمایی کرد. خسته نباشید به شما

  4. خیلی تعریفتونا شنیدم ولی چند بار برای نوبت زنگ زدم اشغال بود

    1. کلینیک گوش تهران

      سلام. عذر ما را بپذیرید. برای راحتی در کسب اطلاعات بیشتر یا رزور نوبت اینترنتی می توانید به صفحه اصلی سایت کاینیک گوش تهران به ادرس tehranearclinic.com مراجعه کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *