شنوایی شنجی و یا ادیومتری

شنوایی سنجی (ادیومتری)

 تست شنوایی سنجی (ادیومتری/ audiometry) نامی است که به تست شنوایی داده می‌شود‌.‌ این تست شامل آزمایشات و اندازه‌گیری‌های مربوط به شنوایی است و امکان ارزیابی عملکرد شنوایی را فراهم می‌کند‌.‌ 

همانطور که نیاز است در دوره‌های مشخصی برای چکاپ کامل سلامت بدن به پزشک مراجعه شود‌،‌ یا برای بررسی وضعیت بینایی به اپتومتریست مراجعه شود‌، گوش‌ها نیز برای اطمینان از سلامتشان نیاز به شنوایی سنجی دارند‌.‌ 

کلینیک تخصصی گوش تهران در این مقاله به بررسی تست شنوایی سنجی چیست؟ و موضوعات مهم دیگری از قبیل هزینه شنوایی سنجی، معرفی مرکز شنوایی سنجی و انواع تست شنوایی سنجی می‌پردازد‌.

محتوا نمایش
شنوایی سنجی و ادیومتری چیست؟

کم شنوایی مربوط به سن خاصی نمی‌شود و در هر سنی به دلایلی ممکن است بروز پیدا کند. با این حال، اما پیری و افزایش سن یکی از مهم‌ترین دلایل کم شنوایی محسوب می‌شوند. شنوایی سنجی شامل تست‌هایی می‌شود که برای سنجش سیستم شنوایی بدن توسط متخصصان شنوایی شناس (ادیولوژیست) صورت می‌گیرد. کاربرد این تست، ارزیابی سیستم شنوایی می‌باشد و در کلینیک‌های شنوایی سنجی انجام می‌شود.

هدف از انجام این تست‌ها آن است که پزشک متوجه شود شما چقدر خوب می‌شنوید. این کار شامل تکنیک‌های غیرتهاجمی و بدون دردی می‌شود که برای بررسی عملکرد شنوایی بیماران کاربرد دارد. در این روش، شنوایی شناس به بررسی وضعیت شنوایی و سالم بودن بخش‌های گوش می‌پردازد تا پی ببرد که در کدام قسمت از شنوایی بیمار اختلال و مشکل به وجود آمده سپس به درمان آن بپردازد.

این کار با دستگاهی به اسم ادیومتر Audiometer  توسط متخصصان شنوایی شناس صورت می‌گیرد. اما شنوایی سنجی دقیقا چگونه انجام می‌شود؟ چند نوع شنوایی سنجی داریم؟ چطور باید برای این کار آماده شویم؟ چه کسی این کار را انجام می‌دهد؟ اینها از جمله مهم‌ترین سوالاتی می‌باشد که بیماران در این زمینه از ما می‌پرسند برای همین تصمیم به نوشتن این نوشتار گرفتیم که در زیر می‌خوانید.

مغز، صداهای مختلف را تفکیک و تفسیر می‌کند و به ما این امکان را می‌دهد که در مورد آنچه می‌شنویم  تمرکز کنیم‌.‌ صداهای زیادی در اطراف ما برای شنیدن وجود دارند،‌ اما قطعاً این مغز است که تصمیم می‌گیرد کدام صدا را واضح‌تر کند! بعضی اوقات مغز نمی‌تواند صدایی را تشخیص دهد و دلیل آن ضعیف بودن صدایی است که از طریق گوش به مغز مخابره می‌شود‌.‌ دلایل کاهش شنوایی متنوع است که در ادامه توضیح داده می‌شود.

آشنایی کامل با شنوایی سنجی

شنوایی سنجی چگونه انجام می‌شود؟

بهتر است بدانید شنوایی سنجی با اینکه کار راحتی به نظر می‌رسد اما در آن از تکنیک‌های نوینی استفاده می‌شود که این ارزیابی را حائز اهمیت می‌کند. این کار باید حتما توسط شنوایی شناس صورت بگیرد. در انجام این روش اغلب هدفون‌هایی روی گوش بیمار قرار داده می‌شود تا فرکانس‌های مختلفی به گوش بیمار رسیده تا وضعیت سلامتی گوش‌هایش مورد بررسی قرار گیرد.

 لازم است بدانید که به میزان بلند بودن صداها در این هدفون‌ها با واحد دسی بل تعیین می‌گردد. همچنین، کم شنوایی می‌تواند خفیف تا عمیق باشد. بنابراین، یکی از کارهایی که شنوایی شناس انجام می‌دهد آن است که میزان کم شنوایی فرد تشخیص داده شود. صدای آهسته پچ پچ مانند حدود ۲۰ دسی بل و صدای بلند بین۸۰ تا ۱۲۰ دسی بل خواهد بود.

نتایج شنوایی سنجی به چند دسته تقسیم می‌شود که به شرح زیر می‌باشد:

  • خفیف : بین ۲۵ تا ۴۰ دسی بل
  • متوسط: بین ۴۱ تا ۶۵ دسی بل
  • شدید: بین ۶۶ تا ۹۰ دسی بل
  • عمیق: بالای ۹۰ دسی بل

دلایل از دست دادن شنوایی چیست؟

بطور کلی می‌توان علل ژنتیکی، عفونت‌های ویروسی‌،‌ ضربه‌،‌ قرار گرفتن در معرض صداهای بسیار بلند‌‌،‌ مشکلات عروقی‌‌،‌ تغییر فشار‌‌،‌ بیماری گوش داخلی‌‌،‌ تومورهای ساقه مغز (نورومای اکوستیک/acoustic neuroma)‌‌،‌ برخی بیماری‌های سیستمیک و برخی از داروهای مورد استفاده در درمان سرطان را دلیل کم شنوایی ناگهانی ذکر کرد‌.‌ با این حال‌‌،‌ بسیاری از دلایل کاهش شنوایی ناگهانی ناشناخته است‌.

کم شنوایی در دوران کودکی و بزرگسالی

دلایل کاهش شنوایی در کودکان به اندازه بزرگسالان متنوع است‌.‌ اما می‌توان رایج‌ترین دلایل آن را به شرح زیر ذکر کرد‌.
 

از دست دادن شنوایی مادرزادی

کاهش شنوایی مادرزادی که در واقع آسیب عصب شنوایی (Auditory nerve) یا حلزون گوش (Cochlea)است. معمولاً این آسیب‌ها در حد‌ خفیف‌،‌ متوسط‌،‌ شدید یا بسیار عمیق هستند.‌ این نوع کاهش شنوایی ممکن است از بدو تولد ثابت بماند یا به تدریج در طول عمر افزایش یابد‌.‌ بنابراین‌،‌ تشخیص و درمان به موقع در این موارد حائز اهمیت،است‌.‌
 

کاهش شنوایی به دلیل التهاب گوش میانی

عفونت گوش میانی یکی از شایع‌ترین دلایل کم شنوایی بخصوص در کودکان است‌.‌ عفونت گوش میانی در دوران کودکی بسیار شایع است که باعث می‌شود کودکان مرتباً از آنتی بیوتیک استفاده کنند‌.‌ کم‌شنوایی ناشی از اوتیت میانی (serous otitis) عمدتاً دو طرفه بوده و عوارض آن بسیار خفیف است‌.‌ نه تنها مشکلات گوش میانی‌،‌ بلکه داروهایی که در دوران کودکی و نوجوانی استفاده می‌شوند از جمله دلایل کم شنوایی بشمار می‌روند.
کم شنوایی یا ناشنوایی در کودکی

اهمیت تشخیص کم شنوایی در کودکان و نوزادان و علائم آن

آگاهی والدین نسبت به علائم کم شنوایی در کودکان و نوزادان اهمیت بسیار زیادی دارد. چرا که کم شنوایی درمان نشده، سبب به تاخیر افتادن رشد مغز در قسمت گفتار و زبان می‌شود و این تاخیرها منجر به مشکل در یادگیری می‌گردد که اغلب، سبب عملکرد ضعیف در مدرسه می‌شود. زیرا کودکی که علائم کم شنوایی را از خود بروز می‌دهد و مبتلا به کم شنوایی می‌باشد ممکن است با مشکلات آکادمیک یا اجتماعی رو به رو شود. کودکانی که به کم شنوایی مبتلا هستند حتی در سن 12 ماهگی ممکن است کاندید کاشت حلزون(cochlear implan) شوند.
در صورتی‌ که اخیرا با علائمی مواجه شده‌اید که نشان می‌دهد کودک یا نوزاد شما به کم شنوایی مبتلا است، ممکن است با  سوالات و نگرانی‌های زیادی روبرو گردید. این طبیعی است که  مضطرب شوید؛ اما مطمئن باشید گزینه‌های درمانی و آموزشی زیادی هم در مدرسه و هم در خانه، در دسترس می‌باشد.
احتمالا مهم‌ترین موردی که شما می‌دانید، این است که توانایی شنوایی به کودک کمک می‌کند تا مهارت‌های گفتاری و زبانی خود را ارتقا دهد. بسیار مهم است تا مطمئن شوید که کم شنوایی کودکتان به طور مناسب درمان می‌شود تا اثرات مخرب کم شنوایی بر تحصیلش در این سن را، کاهش دهید.
با شناخت نشانه‌های کم شنوایی کودک و نوزاد در هر سن و مراجعه به موقع به متخصص، می‌توانید در سن مناسب برای درمان اقدام کنید. از این رو تشخیص کم شنوایی در کودکان و نوزادان با اهمیت و قابل توجه است.

علائم شنوایی از زمان تولد تا 4 ماهگی

نوزاد با شنوایی نرمال در این سن نشانه‌های زیر را دارد:

1- باید با صداهای بلند از خواب بپرد.

2- با صداهای بلند بیدار شود.

3- با لبخند،به صدای شما پاسخ دهد.

4- با یک صدای آشنا، او آرام می‌شود.

علائم شنوایی از 4 ماهگی تا 9 ماهگی

کودک با شنوایی نرمال در سن 4 تا 9 ماهگی علائم زیر را دارد:

1- وقتی با او صحبت می‌شود لبخند بزند.

2- به اسباب بازی‌هایی که صدا می‌دهند باید توجه کند.

3- سرش را به سمت منبع صداهای آشنا برگرداند.

4- صداهای غرغر مانند ایجاد کند.

5- حرکات دست و بازی را درک کند.

علائم شنوایی از 9 ماهگی تا 15 ماهگی

کودک با شنوایی نرمال در این سن نشانه‌های زیر را دارد:

1- کودک توانایی تولید صداهای مختلف را داشته باشد.

2- چندین صداهای ساده را تکرار کند.

3- درخواست‌های اساسی را متوجه شود.

4- از صدایش برای جلب توجه شما استفاده کند.

5- به اسمش، واکنش نشان دهد.

علائم شنوایی از 15 ماهگی تا 24 ماهگی

کودک با شنوایی نرمال در سن 15 تا 24 ماهگی علائم زیر را دارد:

1- از کلمات ساده استفاده کند.

2- وقتی شما می‌پرسید، با اعضای بدنش اشاره کند.

3- اسم برخی اشیا را بداند.

4- با علاقه به موسیقی، شعر و داستان‌ها گوش دهد.

5- به اشیایی که نام می‌برید اشاره کند.

6- دستورات اساسی را اجرا کند.

در واقع، روش‌های درمان کم شنوایی، قبل از رسیدن نوزاد به سن 6 ماهگی با توجه به نتایج گفتاری و زبان، بهتر از درمان بعد این زمان است.

شنوایی سنجی کودکان و نوزادان چیست و چه اهمیتی دارد

تست شنوایی سنجی یا ادیومتری شامل آزمایشات و اندازه‌گیری‌های مربوط به شنوایی است و امکان ارزیابی عملکرد شنوایی را فراهم می‌کند‌. شنوایی سنجی در نوزادان می‌تواند دلایل متعددی داشته باشد و معمولاً بعد از تولد و قبل از ترخیص از بیمارستان تحت غربالگری شنوایی سنجی نوزادان انجام می‌شود. مراجعه به مراکز و کلینیک‌های شنوایی سنجی کودک و نوزاد برای انجام آزمایش‌های شنوایی یکی از امور مهم برای بررسی سلامت شنوایی آن هاست. بدون انجام شنوایی سنجی و ادیومتری کودکان (hearing evaluation children) به طور روتین، ممکن است که برای ماه‌ها یا سال‌ها، مشکلات شنوایی تشخیص داده نشود.
شنوایی سنجی کودکان به طور روتین، برای نوزادان و کودکان پیشنهاد می‌شود تا هر گونه مشکلی در ابتدای رشد آنها، مشخص گردد. اگر چه مشکلات جدی شنوایی در دوره کودکی نادر می‌باشد، اما آزمایش‌های زودهنگام، بهبودی و مدیریت آن را تا حد ممکن، تضمین می‌کند.
بسیار مهم است که در اسرع وقت مشکلات شنوایی را تشخیص دهید، زیرا می‌تواند بر گفتار، مهارت‌های اجتماعی، رشد زبان و تحصیل فرزندتان تاثیر بگذارند.
اگر هر مشکلی در ابتدا در شنوایی سنجی کودک تشخیص و سپس مدیریت شود، درمان تاثیر بسیار بیشتری خواهد داشت. همچنین تشخیص زود هنگام به شما کمک خواهد کرد تا اطمینان پیدا کنید که شما و فرزندتان از هر گونه خدمات کمکی مخصوص که ممکن است نیاز داشته باشید، برخوردار شوید.

چه روش‌هایی برای شنوایی سنجی وجود دارد؟

شنوایی سنجی تن خالص

این متد رایج‌ترین آزمایش گوش است‌.‌ این آزمایش‌،‌ حداقل شدت صداهایی (آستانه شنوایی) را تعیین می‌کند که هر دو گوش می‌توانند در فرکانس‌های مختلف‌‌ بشنوند‌.‌ قبل از شروع آزمون شنوایی سنجی تن خالص‌‌،‌ از فرد خواسته می‌شود که صدای مختلف را گوش داده و دکمه سیگنال را با دست خود فشار دهد‌.‌ پس از توضیح تست‌‌،‌ آزمون شروع می‌شود‌.‌
فرد در یک کابین ضد صدا قرار می‌گیرد‌.‌ صدا از طریق هدفون به گوش بیمار می‌رسد‌.‌ دو گوش به طور جداگانه آزمایش می‌شوند و آستانه شنوایی ‌آن‌ها مشخص می‌شود‌.‌ زمانی که  فرد صدا را می‌شنود با فشار دادن دکمه‌ای که در دست دارد علامت می‌دهد‌.‌ بنابراین‌‌،‌ سطح صدایی که می‌شنود مشخص می‌شود‌.‌
در این اندازه‌گیری‌‌،‌ سطح شنوایی راه هوایی و هدایت صدا از طریق استخوان‌های جمجمه تعیین می‌شود‌.‌ اندازه گیری‌های راه هوایی، اطلاعاتی در مورد مسیرهای شنوایی از گوش به مغز فراهم می‌کند‌. و هدایت استخوانی، اطلاعاتی از گوش داخلی می‌دهد‌. 
آستانه‌های راه هوایی با کمک هدفون‌هایی که روی گوش قرار می‌گیرند و آستانه‌های مسیر استخوان با کمک ویبراتور استخوانی که روی برجستگی جمجه‌ا‌ی موسوم به ماستوئید (Mastoid) قرار می‌گیرد‌‌،‌ تعیین می‌شوند‌.‌ پس از تعیین آستانه‌های شنوایی‌‌،‌ وضعیت شنوایی فرد در شنوایی سنجی مشخص می‌شود‌.
معرفی روش‌های انجام شنوایی سنجی

انواع تست شنوایی سنجی

ارزیابی و شنوایی سنجی ابتدا باید برای سنجش سلامت عمکرد گوش‌ها صورت گیرد که به شرح زیر می‌باشد:

  • انتقال مکانیکی صدا (عملکرد گوش میانی)
  • انتقال صدای عصبی (عملکرد حلزونی)
  • توانایی تشخیص گفتار (پردازش مرکزی)

همچنین در کنار این روش‌ها و پس از بررسی عملکرد گوش از تکنیک‌های دیگری نیز برای سنجش سیستم شنوایی استفاده می‌شود که مهم‌ترین آنها عبارت‌اند از:

ادیومتری

یکی از مهم‌ترین روش‌هایی که برای سنجش شنوایی استفاده می‌شود” ادیومتری” نام دارد. با استفاده از این روش تست‌های مختلفی از بیمار گرفته می‌شود. این روش برای بررسی میزان کم شنوایی و مقدار آن کاربرد دارد.

OAE

با استفاده از OAE، می‌توان به سنجش و ارزیابی شنوایی کودکان و نوزادان پرداخت. اغلب کودکانی که احتمال کم شنوایی آن‌ها وجود دارد می‌بایست تحت این آزمایش قرار گیرند.

ABR

در  تکنیک ABR ، میزان کم شنوایی فرد و سلامت سیستم عصبی وی سنجیده می‌شود. برای همین این آزمون دقت و حساسیت زیادی لازم دارد.

VNG

به واسطه این روش، می‌توان به بررسی اختلالات گوش داخلی پرداخت. هرگاه فرد مبتلا به سرگیجه و کم شنوایی باشد، از این تکنیک استفاده می‌شود.

رفلکس اکوستیک

یکی دیگر از روش‌های شنوایی سنجی”رفلکس اکوستیک” می‌باشد. این تکنیک، از طریق انقباض غیرارادی ماهیچه‌ها به بررسی سلامت سیستم شنوایی می‌پردازد.

رفلکس صوتی

امواج صوتی زیاد که از خارج می‌آیند‌‌،‌ پرده گوش و سپس استخوان‌ها را می‌لرزاند‌.‌ اگر شدت صدا خیلی زیاد باشد‌‌،‌ عضله متصل به استخوان رکابی،‌ برای محافظت از گوش داخلی منقبض می‌شود‌‌،‌ از حرکت بیش از حد استخوان رکابی جلوگیری می‌کند و از گوش داخلی محافظت می‌کند‌.‌ 

به این وضعیت رفلکس صوتی(Audio reflex) گفته می‌شود‌.‌ مقادیر رفلکس با حرکت استخوان رکابی‌،‌ اندازه‌گیری می‌شود‌.‌ با استفاده از این آزمون‌‌،‌ اطلاعاتی در مورد میزان کارکرد رفلکس صوتی در برابر محرکات شدید به دست می‌آید‌.‌ اندازه‌گیری‌های جداگانه برای گوش راست و چپ انجام می‌شود و مقادیر پس از تعیین ثبت می‌شوند‌.

آزمایش هدایت استخوانی

نمونه‌ای از تست شنوایی با صدای خالص می‌باشد. در این تکنیک، وسیله‌ای در پشت گوش قرار می‌گیرد تا از راه استخوان به بررسی وضعیت سلامت گوش داخلی بپردازد.

شنوایی سنجی گفتار

آزمایشی که از صدای انسان به عنوان محرک استفاده می‌کند‌‌،‌ شنوایی سنجی گفتار (Speech audiometry) نامیده می‌شود‌. هنگام سنجش گفتار‌‌،‌ میکروفونی به فرد داده می‌شود و از فرد خواسته می‌شود کلماتی را که می‌خوانند‌‌، تکرار کند‌. پس از توضیح تست‌‌،‌ آزمون شروع می‌شود‌.‌ نتایج این روش #شنوایی سنجی‌،‌ اطلاعات مهمی را در مورد تعیین نیاز به سمعک (hearing aids) و میزان مفید بودن آن ارائه می‌دهد‌. مقادیر مهمی که باید در مورد نوع و مدل سمعک‌،‌ ارزیابی شوند‌ شامل SRT، SDS‌‌،‌ UCL‌‌،‌ MCL است که پس از تعیین، نتایج ثبت شده و به رایانه منتقل می‌شوند‌.
 

SDS

 برای این آزمون‌‌،‌ 25 کلمه تک هجا با اضافه کردن 25 تا 40 دسی‌بل بالاتر از آستانه SRT فرد خوانده می‌شود‌. تعداد کلماتی که او درست و نادرست پاسخ داده است شمارش می‌شود و پاسخ‌های صحیح در 4٪ ضرب می‌شوند و مقدار SDS تعیین می‌شود‌. 

تمپانومتری(Tympanometry)

روشی برای ارزیابی گوش میانی است که برای بررسی ضایعات و بیماری‌های گوش میانی استفاده می‌شود‌. این تست بدون درد است‌.‌ مقدار فشار بین 50- و +50 به عنوان مقدار طبیعی پذیرفته می‌شود‌.‌ در حین آزمایش فشار گوش میانی با یک پروب وارد شده به کانال گوش خارجی اندازه گیری می‌شود‌‌،‌ اندازه گیری‌ها به طور جداگانه برای گوش راست و چپ انجام می‌شود و مقادیر ثبت می‌شود‌.‌ 

در طی این آزمایش‌‌،‌ در حالی که صدا به گوش ارسال می‌شود‌‌،‌ فشار کانال شنوایی خارجی تغییر می‌کند و تحرک پرده گوش بررسی می‌شود‌. در نتیجه‌‌،‌ یک نمودار فشار بدست می‌آید.‌ در نتیجه این آزمایش؛ اطلاعات مهمی در مورد سلامت و عملکرد پرده گوش (tympanic membran) و استخوان‌های گوش به دست می‌آید‌.

با انوع روش‌های شنوایی سنجی آشنا شوید

چه زمانی به مرکز شنوایی سنجی مراجعه کنیم؟

در صورتی که هر یک از علائم زیر را داشتید، نیاز است تا وضعیت سلامت گوش و شنوایی  سنجیده شود.
1- وزوز گوش(tinnitus)
2- احساس فشار در گوش
3- مشکل کم شنوایی

درجات کاهش شنوایی کدامند؟

میزان کاهش شنوایی در یک فرد به صورت خفیف‌‌،‌ متوسط‌‌،‌ شدید و عمیق درجه‌بندی می‌شود‌.‌ دسته بندی سطوح شنوایی به شرح زیر است:
1- شنوایی طبیعی: گوش سالم می‌تواند صداهایی به اندازه 20 dBHL را بشنود.
2- کاهش شنوایی خفیف: در حالت کم شنوایی خفیف، کاهش شنوایی در گوش‌ بین 25 تا 39 dBHL است‌.‌
3- کاهش شنوایی متوسط: در این حالت، کاهش شنوایی در گوش بین 40 تا 69 dBHL است‌ و بدون سمعک‌‌، شنیدن دشوار است.
‌ 4- کاهش شنوایی شدید: کاهش شنوایی در گوش‌ بین 70 تا 89 dBHL است‌.‌ در این حالت سمعک مرسوم‌ترین مداخله لازم است.
5- کاهش شنوایی عمیق: در این موارد، کاهش شنوایی در گوش از 90 dBHL شروع می‌شود‌ که بیمار به سمعک‌های بسیار قوی یا کاشت حلزون، و جلسات متعدد آموزشی نیاز دارد‌.

انواع روش‌های درمان کم شنوایی

از دست دادن شنوایی (hearing loss) می‌تواند مخاطره‌آمیز باشد. واکنش افراد مختلف به این پدیده متفاوت است. برای تعداد زیادی، از دست دادن شنوایی می‌تواند مشکلات اجتماعی، روانی و فیزیکی را پدید آورد. حال اگر شما قدرت شنوایی خود را از دست داده‌اید یا در حال از دست دادن آن هستید، پرسیدن این سوال که آیا این حس شنوایی از دست رفته قابل بازگشت است و درمانی دارد یا خیر بسیار طبیعی و منطقی می‌نماید. در شرایط اقتصادی فعلی فهمیدن انواع روش‌های درمان کم شنوایی در جهت کاهش علائم اختلالات شنوایی از اهمیت زیادی برخوردار است.
برای کم شنوایی روش‌های درمانی متعددی وجود دارد. در ادامه به بررسی انواع روش‌های درمان کم شنوایی می‌پردازیم.

 1- درمان کم شنوایی حسی – عصبی (Sensorineural hearing loss (SNHL))

2- ایمپلنت حلزون

 3- بازگشت کم شنوایی انتقالی

4- رفع انسداد

5- تنگی کانال گوش

6- برجستگی استخوان کانال گوش

7- اتواسکلروزیس یا رشد غیر طبیعی استخوان اطراف استخوانچه رکابی در گوش میانی

8- گسستگی زنجیره استخوانی یا جدایی غیرطبیعی استخوانچه‌های گوش میانی (رکابی، چکشی و سندانی)

9- سمعک‌های معمول

10- سمعک‌های هدایت استخوانی

11- دستگاه‌های قابل کاشت متصل به استخوان

12- ایمپلنت‌های گوش میانی

13- بازگرداندن کم شنوایی مختلط

14- درمان خانگی کم شنوایی

روش‌های درمان کم شنوایی بدون سمعک

سمعک یکی از بهترین‌ راه‌ها برای بهبود شنوایی است. اما برای درمان تمام بیماری‌هایی که باعث کم شنوایی می‌شوند، نیاز به استفاده از سمعک نیست. درمان کم شنوایی تا حد زیادی به نوع آن و عامل ایجاد آن بستگی دارد. در ادامه به تعدادی از راه‌های درمان کم شنوایی بدون سمعک اشاره می‌کنیم.

 یکی از آثار طبیعی افزایش سن، کاهش شنوایی و سنگین شدن گوش‌ها است. کاشت حلزون گوش (cochlear implan)، یکی از راه‌های درمان کم شنوایی بدون سمعک است.
نوع اصلی دیگر کم شنوایی به عنوان کم شنوایی هدایتی شناخته می‌شود. کم شنوایی هدایتی، به طور کلی ناشی از یک بیماری یا مشکل ساختاری در گوش بیرونی یا میانی است و معمولا موقتی است. درمان کم شنوایی هدایتی معمولاً شامل مداخله پزشکی، توسط متخصص گوش و حلق و بینی برای رفع علت خاص ایجاد آن است. در برخی موارد، جراحی ممکن است کمک کننده باشد.
کم شنوایی حسی – عصبی در اثر مشکلات و بیماری‌های گوش داخلی ایجاد می‌شود. درمان اصلی کم شنوایی حسی-عصبی استفاده از سمعک یا کاشت حلزون است. در برخی از علل کم شنوایی حسی – عصبی، جراحی و در موارد حاد که در اثر ویروس‌ها ایجاد می‌شوند، استفاده از کورتیکواستروئیدها (Corticosteroids) موثر هستند.
کم شنوایی مادرزادی می‌تواند هدایتی یا حسی – عصبی باشد. کاشت حلزون و دستگاه‌های کمکی از روش‌های درمان کم شنوایی بدون سمعک در کودکان مبتلا به کم شنوایی مادرزادی است.

چه کسی شنوایی سنجی را انجام می‌دهد؟

همانطور که برای انجام هر حوزه‌ای نیاز است که به متخصص آن مراجعه کنیم در این موضوع نیز باید به سراغ متخصصان این حوزه (شنوایی شناس) رفت. برای همین، تست شنوایی سنجی لازم است توسط متخصصان آن صورت گیرد. اندازه گیری کم شنوایی و میزان آن و همچنین دلیل این عارضه و درمان آن از اهمیت بالایی برخوردار است که باید توسط یک مرکز تخصصی و باتجربه صورت گیرد.

نحوه آمادگی برای تست شنوایی سنجی

اغلب بیماران می‌پرسند که برای انجام شنوایی سنجی چه کار باید کرد؟ لازم است بدانید که تست شنوایی سنجی نیاز به آمادگی ویژه‌ای ندارد. همانطور که در بالا گفتیم از روش‌ها و تست‌های زیادی برای بررسی میزان شنوایی و سلامت گوش استفاده می‌شود. سابقه پزشکی، سن و میزان کم شنوایی از عواملی هستند که بر اساس آن متخصصان انتخاب می‌کنند که از کدام روش و تست برای بررسی شنوایی فرد استفاده کنند.

نتیجه گیری:

شنوایی سنجی شامل تکنیک‌های غیرتهاجمی و بدون دردی می‌شود که برای بررسی عملکرد شنوایی بیماران کاربرد دارد. کم شنوایی مربوط به سن خاصی نمی‌شود و در هر سنی به دلایلی ممکن است بروز پیدا کند. با این حال، اما سالمندی و افزایش سن یکی از مهم‌ترین دلایل کم شنوایی محسوب می‌شوند.

 در این روش، شنوایی شناس به بررسی وضعیت شنوایی و سالم بودن بخش‌های گوش می‌پردازد تا پی ببرد که در کدام قسمت از شنوایی بیمار اختلال و مشکل به وجود آمده سپس به درمان آن بپردازد.

 بهتر است بدانید شنوایی سنجی با اینکه کار راحتی به نظر می‌رسد اما در آن از تکنیک‌های نوینی استفاده می‌شود که این ارزیابی را حائز اهمیت می‌کند. این کار باید حتما توسط متخصص شنوایی شناس صورت بگیرد. ادیومتری، تمپانومتری، رفلکس اکوستیک، آزمایش هدایت استخوانی، تست گفتاری، ABR و… از جمله مهم‌ترین تست‌هایی هستند که در شنوایی سنجی کاربرد دارد و باید حتما توسط متخصصان انجام شوند.

در پایان باید گفت: نتایج آزمایش شنوایی‌ سنجی توسط شنوایی شناس و پزشک گوش و حلق و بینی ارزیابی می‌شود‌.‌ در صورت کم شنوایی و شرایطی که نیاز به درمان دارد‌‌،‌ باید دوباره با متخصص خود صحبت کنید‌. برای انجام معاینات پیشرفته و دقیق می‌توانید به کلینیک گوش تهران در خیابان ولیعصر که مجرب‌ترین متخصصین شنوایی شناسی و پوش و حلق و بینی در آن مشغول به فعالیت هستند، مراجعه کنید.
 
پزشکان تیم کلینیک گوش تهران با سابقه طولانی بیست ساله جراحی‌های گوش می‌توانند مشاوره خوبی برای درمان بیمارهای گوش شما باشند. کلیه محتوای سایت کلینیک گوش تهران توسط متخصصان ماهر این تیم ازجمله دکتر نسرین یزدانی، دکتررضا زاده ،دکتر احدی و دکتر ساسان دبیری به تایید رسیده است.

مطلبی که تحت عنوان «شنوایی سنجی (ادیومتری) » خواندید، به طور اختصاصی برای وب سایت کلینیک گوش تهران تهیه شده است و استفاده از آن فقط با ذکر منبع مجاز می‌باشد.

سوالات متداول درباره شنوایی سنجی یا ادیومتری

 

شنوایی سنجی تکنیکی است که برای اندازه گیری توانایی شنیدن صداها استفاده می‌شود. روند شنوایی سنجی کاملاً ساده است و از سه قسمت انتقال صدای مکانیکی (عملکرد گوش میانی)، انتقال صدای به اعصاب شنوایی (عملکرد حلزون) و توانایی درک گفتاری (پردازش مرکزی) تشکیل شده است.در ادامه سعی شده است تا به متداول‌ترین سوالات شما در این موضوع پاسخ داده شود.

تست شنوایی سنجی میزان عملکرد شنوایی افراد را بررسی می‌کند. در تست شنوایی سنجی مواردیی مانند قابلیت شنیدن صدا و سایر مسائل مربوط به عملکرد گوش داخلی بررسی می‌شود. شنوایی سنجی (ادیومتری/ audiometry) نامی است که به تست شنوایی داده می‌شود‌.

‌ این تست شامل آزمایشات و اندازه‌گیری‌های مربوط به شنوایی است و امکان ارزیابی عملکرد شنوایی را فراهم می‌کند‌.‌ همانطور که نیاز است در دوره‌های مشخصی برای چکاپ کامل سلامت بدن به پزشک مراجعه شود‌،‌ گوش‌ها نیز برای اطمینان از سلامتشان نیاز به شنوایی سنجی دارند‌.‌

مغز، صداهای مختلف را تفکیک و تفسیر می‌کند و به ما این امکان را می‌دهد که در مورد آنچه می‌شنویم  تمرکز کنیم‌.‌ صداهای زیادی در اطراف ما برای شنیدن وجود دارند،‌ اما قطعاً این مغز است که تصمیم می‌گیرد کدام صدا را واضح‌تر کند!

بعضی اوقات مغز نمی‌تواند صدایی را تشخیص دهد و دلیل آن ضعیف بودن صدایی است که از طریق گوش به مغز مخابره می‌شود‌.‌ دلایل کاهش شنوایی متنوع است. به طور کلی عوامل متعددی در ایجاد کم شنوایی موثر هستند. در ادامه به برخی از شایع‌ترین علل پرداخته می‌شود.

  • کاهش شنوایی مادرزادی: یکی از علل کاهش شنوایی، اختلالات ژنتیکی می‌باشد. اختلالات ژنی همچون کانکسین ۲۶، میوزین‌های نامنظم، هارمونین، کادهرین ۲۳، سندرم پندرد، سندرم واردنبرگ، کلاژن‌ها می‌توانند در روند شنوایی اختلال ایجاد کنند.
  • عفونت‌های ویروسی و باکتریایی: بیماری‌های نظیر نوریت وستیبولار و لابیرنتیتیت منشا ویروسی دارند. این بیماری‌ها به علت عفونت گوش داخلی ایجاد می‌شوند. در اکثر مواقع ابتلا به عفونت‌های گوش داخلی ریشه ویروسی دارد. با این حال عفونت‌های گوش میانی و خارجی بیشتر منشا باکتریایی دارد. 
  • ضربه: صدمات فیزیکی همچون سیلی زدن، آسیب دیدگی با گوش پاک کن، ضربه شدید به سر، افتادن از دوچرخه، تصادف با وسیله نقلیه موتوری می‌تواند به ساختارهای گوش میانی همچون استخوانچه‌ها و پرده گوش صدماتی را وارد کند. 
  • مشکلات قلبی و عروقی: یکی از علل کم شنوایی، مشکلات قلبی و عرقی می‌باشد. گوش ما به تغییرات فشار خون بسیار حساس است. بنابراین در صورت بروز مشکلات قلبی و عروقی، گوش اولین عضوی است که تحت تاثیر قرار می‌گیرد.

  • بطور کلی می‌توان علل‌های دیگری همچون بیماری گوش داخلی‌‌،‌ تومورهای ساقه مغز(نورومای اکوستیک/acoustic neuroma)،‌ برخی بیماری‌های سیستمیک و برخی از داروهای مورد استفاده در درمان سرطان را دلیل کم شنوایی ناگهانی ذکر کرد‌.‌ با این حال‌‌،‌ بسیاری از دلایل کاهش شنوایی ناگهانی ناشناخته است‌.

در صورت مشاهده اختلالات شنوایی، برای بررسی بهتر و تشخیص دقیق‌تر، انجام شنوایی سنجی یا همان ادیومتری پیشنهاد می‌شود. امروزه تست‌های شنوایی زیادی برای تشخیص بیماری‌های شنوایی در دسترس است. در ادامه به برخی از پرکابردترین تست‌ها اشاره خواهیم کرد.

  • شنوایی سنجی تن خالص: این متد رایج‌ترین آزمایش گوش است‌.‌ این آزمایش‌،‌ حداقل شدت صداهایی (آستانه شنوایی) را تعیین می‌کند که هر دو گوش می‌توانند در فرکانس‌های مختلف‌‌ بشنوند‌.‌ قبل از شروع آزمون شنوایی سنجی تن خالص‌‌،‌ از فرد خواسته می‌شود که صدای مختلف را گوش داده و دکمه سیگنال را با دست خود فشار دهد‌.‌ پس از توضیح تست‌‌،‌ آزمون شروع می‌شود‌.‌
  • شنوایی سنجی گفتار: آزمایشی که از صدای انسان به عنوان محرک استفاده می‌کند‌‌،‌ شنوایی سنجی گفتار نامیده می‌شود‌. هنگام سنجش گفتار‌‌،‌ میکروفونی به فرد داده می‌شود و از فرد خواسته می‌شود کلماتی را که می‌خوانند‌‌، تکرار کند‌. پس از توضیح تست‌‌،‌ آزمون شروع می‌شود‌.‌ نتایج این روش شنوایی سنجی‌،‌ اطلاعات مهمی را در مورد تعیین نیاز به سمعک (hearing aids) و میزان مفید بودن آن ارائه می‌دهد‌. مقادیر مهمی که باید در مورد نوع و مدل سمعک‌،‌ ارزیابی شوند‌ شامل SRT، SDS‌‌،‌ UCL‌‌،‌ MCL است که پس از تعیین، نتایج ثبت شده و به رایانه منتقل می‌شوند‌.

  • SDS: برای این آزمون‌‌،‌ 25 کلمه تک هجا با اضافه کردن 25 تا 40 دسی‌بل بالاتر از آستانه SRT فرد خوانده می‌شود‌. تعداد کلماتی که او درست و نادرست پاسخ داده است شمارش می‌شود و پاسخ‌های صحیح در 4٪ ضرب می‌شوند و مقدار SDS تعیین می‌شود‌.

  • تمپانومتری: روشی برای ارزیابی گوش میانی است که برای بررسی ضایعات و بیماری‌های گوش میانی استفاده می‌شود‌. این تست بدون درد است‌.‌ مقدار فشار بین 50- و +50 به عنوان مقدار طبیعی پذیرفته می‌شود‌.‌ در حین آزمایش فشار گوش میانی با یک پروب وارد شده به کانال گوش خارجی اندازه گیری می‌شود‌‌،‌ اندازه گیری‌ها به طور جداگانه برای گوش راست و چپ انجام می‌شود و مقادیر ثبت می‌شود‌.‌ در طی این آزمایش‌‌،‌ در حالی که صدا به گوش ارسال می‌شود‌‌،‌ فشار کانال شنوایی خارجی تغییر می‌کند و تحرک پرده گوش بررسی می‌شود‌. در نتیجه‌‌،‌ یک نمودار فشار بدست می‌آید.‌ در نتیجه این آزمایش؛ اطلاعات مهمی در مورد سلامت و عملکرد پرده گوش و استخوان‌های گوش به دست می‌آید‌.

  • شنوایی سنجی فوق آستانه: آزمون‌های تشخیص رکروتمنت، به عنوان شنوایی سنجی فوق آستانه شناخته می‌شوند. آزمون‌های تشخیص رکروتمنت به تشخیص اینکه شنونده می‌تواند گفتار را دقیق تشخیص دهد یا خیر کمک می‌کند. بیمارانی که از سمعک نیز استفاده می‌کنند می‌توانند از این نوع شنوایی سنجی بهره ببرند.

  • اندازه گیری امپدانس: در این روش، با استفاده از تحرک و فشار هوا از طریق سیستم گوش میانی و رفلکس‌های گوش میانی، در شنوایی سنجی امپدانس اندازه گیری می‌شود.
  • شنوایی سنجی با رایانه: اولین دستگاه شنوایی سنج میکروپردازنده تجاری در سال 1975 معرفی شد. ابزار شنوایی سنج ریزپردازنده معمولی شامل یک صفحه کلید چند منظوره است. در مقایسه با شنوایی سنج‌های دستی و خود ضبط کننده، شنوایی سنج‌های ریز پردازنده مزایای قابل توجهی را ارائه می‌دهند.

شنوایی سنجی در نوزادان می‌تواند دلایل متعددی داشته باشد و معمولاً بعد از تولد و قبل از ترخیص از بیمارستان تحت غربالگری شنوایی سنجی نوزادان (hearing evaluation children) انجام می‌شود. مراجعه به مراکز و کلینیک‌های شنوایی سنجی کودک و نوزاد برای انجام آزمایش‌های شنوایی یکی از امور مهم برای بررسی سلامت شنوایی آن‌هاست. بدون انجام شنوایی سنجی و ادیومتری کودکان به طور روتین، ممکن است که برای ماه‌ها یا سال‌ها، مشکلات شنوایی تشخیص داده نشود.

تعدادی دیگر از تست‌های شنوایی ممکن است برای بررسی مشکلات شنوایی احتمالی در نوزادان بزرگتر و کودکان انجام شود. این آزمایش‌ها معمولا در مراکز شنوایی سنجی انجام می‌شوند. برخی آزمایشات اصلی که ممکن است انجام شود، عبارتند از:

  • شنوایی سنجی مبتنی بر تقویت بصری (visual reinforcement audiometry): شنوایی سنجی مبتنی بر تقویت بصری معمولا برای ادیومتری کودکان، از 6 ماهگی تا 2.5 سالگی استفاده می‌شود. 

  • شنوایی سنجی مبتنی بر بازی (play audiometry): در کودکان خردسال بین 1.5 تا 5 سال ممکن است شنوایی سنجی مبتنی بر بازی نیاز باشد. 

  • آزمایش هدایت استخوانی (Bone conduction test): علاوه بر اینکه این آزمایش شنوایی سنجی را می‌توان با استفاده از یک بلندگو و یا هدفون انجام داد؛ می‌توان برای آن از دستگاه تولید کننده‌ی لرزش که در پشت گوش قرار می‌گیرد نیز استفاده کرد. این دستگاه، صدا را مستقیما از طریق استخوان‌های سر به گوش داخلی رسانده و اگر فرزند شما مشکل شنوایی داشته باشد؛ می‌توان تشخیص داد که کدام قسمت از گوش او به درستی کار نمی‌کند.

  • پاسخ ساقه شنوایی (ABR): برای انجام تست پاسخ ساقه شنوایی نیاز است که کودک خواب باشد. با استفاده از یک هدفن، صدایی را به داخل گوش منتقل می‌کنند. در همین حال، حسگرهای کوچکی روی پیشانی و پشت گوش نیز قرار می‌دهند. این حسگرها پاسخ عصب شنوایی را دریافت و اندازه گیری می‌کند. 

  • شنوایی سنجی تقویت بینایی (VRA): در این تست، از چرخش طبیعی سر نوزاد برای یافتن صدای محیط استفاده می‌شود. این تست معمولا برای کودکان بالای 6 ماه استفاده می‌شود.

تعرفه تست‌های شنوایی سنجی بر اساس تعرفه وزارت بهداشت و درمان محاسبه می‌شود. اگر دنبال مرکز شنوایی سنجی برای اطرافیان خود هستید؛ کلینیک تهران با بهترین پرسنل بهترین خدمات را به شما ارائه خواهد داد. شما می‌توانید با تماس باشماره‌های درج شده در همین مقاله نزدیک‌ترین وقت را دریافت نمایید.

بدون توجه به سن یا شغل، در شرایطی که احساس کنید به درستی نمی‌شنوید، باید آزمایش شنوایی سنجی بدهید. افراد بالای 60 سال و کارگران مشاغل پر سر و صدا بیشتر از افراد دیگر مستعد مراجعه به شنوایی سنجی می‌باشند. آزمایش شنوایی سنجی مانند بینایی سنجی باید در دوره‌های منظمی تکرار شود. افرادی که از سمعک استفاده می‌کنند باید به طور منظم تست شنوایی انجام دهند. در صورت تغییر در قدرت شنوایی لازم است سمعک مجدد تنظیم شود.

برای حفظ شنوایی کافی، انجام تست‌های شنوایی سنجی یا آزمایش شنوایی مهم است. تست‌های شنوایی سنجی ظرفیت سیستم شنوایی فرد را ارزیابی می‌کنند. آنها به متخصصان اجازه می‌دهند دامنه شنوایی موضوع و توانایی آنها در درک فرکانس‌های مختلف در طیف صوتی یا صدا را تعیین کنند.

کلینیک گوش تهران با داشتن بهترین متخصصان شنوایی شناسی بهترین خدمات را به بیماران ارائه می‌دهد. اگر شما علاقه مند به کسب اطلاعات بیشتر در مورد روش درمانی کیلینیک گوش تهران و تیم حاذق این کیلینیک هستید؛ با کلینیک گوش تهران تماس بگیرید. پزشکان تیم کلینیک گوش تهران با سابقه طولانی بیست ساله جراحی‌های گوش می‌توانند مشاوره خوبی برای درمان بیمارهای گوش شما باشند.

24 دیدگاه دربارهٔ «همه چیز درباره شنوایی سنجی یا ادیومتری»

  1. الینا نجفی بیرگانی

    من دختر ۷ساله ای دارم که به دلیل اختلال تکلم تحت نظرگفتاردرمان هست که الان تشخیص دادم مشکل شنوایی داره جواب تست ABR مثبت شده .و شنوایی ۶۵دسی بل شده ونیاز به سمعک داره .میخواستم بدونم ایا نیاز به برسی دقیق تر هست ؟آیا این تست وجود توده وگرفتگی درگوش وساقه مغز رومشخص میکنه؟

    1. کلینیک گوش تهران

      سلام. برای بررسی دقیق تر با تعیین نوبت قبلی مراجعه نمائید.

  2. سلام
    آیا تست شنوایی برای طب کار با سمعک مورد تایید میباشد

  3. سلام خسته نباشید پسر من ۵سالش تموم شده چند هفته ای هست که متوجه شدم به صداهای کم عکس العملی نداره حتما باید با صدای بلند و نزدیک باهاش صحبت کنیم تا جواب بده.حدود یک سال پیش هم تست شنوایی سنجی رو توی یه مرکز تخصصی انجام دادم براش که مشکل شنوایی نداشت الان باید چیکار کنم خیلی نگرانم.

  4. سلام. باید دقیقا چه زمانی بچه‌ها رو برای شنوایی سنجی برد؟

    1. کلینیک گوش تهران

      سلام. پس از غربالگری بدو تولد بسته با سلامت شنوایی و عوامل خطر مختلف پزشک یا شنوایی شناس زمان مراجعه مجدد را به شما خواهد گفت. ضمنا هر زمان مشکوک به وجود کم شنوایی یا عفونت گوش در فرزندتان بودید باید سریعا مراجعه و آزمایشات لازم را انجام دهید.

  5. سلام خسته نباشید ببخشید یک سوال داشتم
    عصب گوش راست بنده از بدو تولد تشکیل نشده برای همین در یک گوش شنوایی ندارم. تست شنوایی سنجی و نوار گوش هم که رفتم زده بود ۹۰ دسی بیل گوش راستم لرزش رو احساس می‌کنم ولی صدا رو خیر.
    به نظرتون راه درمانی برای این هست؟
    چون گوشت چپم هم شنواییش حساس شده.

    1. کلینیک گوش تهران

      خیر متاسفانه درمان روتین نداره کاشت ساقه مغز ممکن است که البته مخاطراتی دارد.

  6. سلام خسته نباشید. من یک فرزند پسر 14 ماهه دارم جدیدا متوجه شدم به صداهای آروم واکنشی نشون نمی‌ده و فقط صداهای بلند رو انگار متوجه می‌شه. و این شکلی هم نبود شاید حدود یک ماهه من متوجه شدم و تا قبلش من مطمنم مشکلی نداشت. چه کار کنم راهنمایی می‌کنید؟

    1. کلینیک گوش تهران

      سلام باید تست‌ها و آزمایشات لازم انجام بشه تا مشکل مشخص بشه زودتر مراجعه کنید.

    2. سلام
      وقت بخیر
      برای کسی که عصب گوشش ضعیف شده راه درمانی وجود دارد بجز سمعک من مشکل شنوایی خفیف دارم

      1. کلینیک گوش تهران

        سلام. بله، برای کسانی که عصب گوش ضعیف شده اند و مشکلی در شنوایی دارند، راه‌های درمانی دیگری به جز سمعک نیز وجود دارد. درمان عصب گوش شامل روش‌های مختلفی است که بهتر است توسط پزشک متخصص گوش، حلق و بینی تجویز شود.بعضی از روش‌های درمانی بسته به علت ایجاد کم شنوایی ممکن است شامل مصرف داروهای خاص، تزریق و یا جراحی باشد..لذا، بهتر است به کلینیک مراجعه کنید تا بهترین روش درمانی برای شما تعیین شود.

  7. سلام . دختر من سه ماه دیگه دو سالش می‌شه و هنوز هیچ صحبتی نمی‌کنه و به اسمش حتی واکنش نمی‌ده و یا کاری که ازش بخوام اصلا متوجه نمی‌شه، فقط با صداهای ناگهانی می‌ترسه یا از صدای وسایل آشپزخونه مثل آبمیوه گیری و چرخ گوشت می‌ترسه. ممکنه مشکل شنوایی داشته باشه؟ با اینکه ۹ ماهگی تست ABR داده و مشکلی نداشته.

    1. کلینیک گوش تهران

      سلام. بله. برای انجام تست مجدد به کلینیک گوش مراجعه کنید.

  8. اعظم ریاحی

    سلام. بچه من سه و سال نیم هست. چند ماهیه که خیلی ساکت و آروم شده و خیلی کم حرف میزنه. چند روزه احساس می‌کنم وقتی با صدای اروم یا حتی کمی متوسط صداش میزنم جواب نمیده و حتما باید بلندتر بگم. می‌تونه مشکل شنوایی براش ایجاد شده باشد. توروخدا راهنمایی کنید.

    1. کلینیک گوش تهران

      سلام. بله امکان دارد. برای بررسی و ویزیت هرچه زودتر به یک متخصص گوش، حلق و بینی یا در صورت امکان کلینیک گوش تهران مراجعه کنید.

  9. رضا اسدی

    سلام
    شما توی کلینیک گوش تهران شنوایی سنجی برای کودکان و نوزادان هم انجام می‌دید؟

    1. با سلام آب میان گوشی جمع شده پشت پرده گوش چقدر حتمالش هست که بامصرف آنتی بیوتیک خالی شود در ضمن لوزه سوم هم دارم

      1. کلینیک گوش تهران

        سلام. آب میان گوشی معمولاً به دلیل عفونت یا التهاب در گوش است و اغلب نیاز به درمان دارد. در صورتی که این عفونت باعث شده تا گوش شما درد بکند، پوست آن قرمز شود، بوی نامطبوع ترشحات از گوش حس شود و یا شنوایی شما تحت تاثیر قرار گیرد، بهتر است به پزشکان کلینیک گوش تهران مراجعه کنید. درمان آب میان گوشی شامل مصرف آنتی بیوتیک همراه با قطره گوش می باشد. با این حال، عدم تجویز صحیح یا مصرف نادرست آنتی بیوتیک می‌تواند منجر به مقاومت آنتی بیوتیکی شود. لذا بهتر است هرگز آنتی بیوتیک را بدون تجویز پزشک مصرف نکنید و به مقررات و نکات مصرف آنتی بیوتیک توجه داشته باشید. همچنین، اگر لوزه سوم را هم در حالت التهاب دارید، بهتر است با پزشکان کلینیک گوش تهران مشورت کنید تا برای شما داروی مناسب و یا روش‌های درمانی دیگر را تجویز کنند که منجر به بهبودی سریعتر و موثرتر علائم شما شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *