راهنمای خرید انواع سمعک

راهنمای خرید انواع سمعک و قیمت سمعک

چگونگی خرید انواع سمعک و آگاهی از قیمت آنها همواره یکی مسائل مهم افراد درگیر با کم شنوایی می‌باشد از این رو در ادامه این مقاله سعی شده است تا برای کمک به شما راهنمای قیمت و خرید انواع سمعک ارائه شود.

کم شنوایی نوعی اختلال شنوایی است که مختص افراد مسن نیست. کم شنوایی در هر سنی ممکن است رخ دهد. اما احتمال ابتلای افراد مسن بیشتر است. به همین علت سمعک در گوش افراد سالمند بیشتر دیده می‌شود. کم شنوایی می‌تواند فعالیت‌های اجتماعی و ارتباط موثر با دیگران را از فرد کم شنوا صلب کند.

سمعک چیست؟

سمعک‌ها(hearing aids)، کمک‌های شنوایی هستند که صدای دریافتی را تقویت کرده و سپس به گوش می‌رسانند. افراد کم شنوا می‌توانند تا حد زیادی با کمک سمعک‌ها، شنوایی خود را بازگردانند. اما سمعک‌ها باعث درمان شنوایی نخواهند شد.

طراحی خوب و ساده سمعک‌ها در عین استاندارد بودن، منجر به راحتی در استفاده شده است. پوشیدن سمعک ممکن است چند روز اول کمی آزار دهنده باشد. اما با گذر زمان وزن سمعک روی گوش احساس نمی‌شود.

کم شنوایی چیست؟

کم شنوایی(hearing loss) بیماری شایعی است که هر فردی را ممکن است درگیر کند. افراد کم شنوا به طور عمده صدا را با کیفیت دریافت نمی‌کنند.

برخی از افراد این اختلال را به صورت مادرزادی و از بدو تولد دارند. اما برخی با توجه یه محیط کاری و یا بیماری‌های زمینه‌ای همانند سندرم آشر و اتواسکلروز(otosclerosis) به این بیماری مبتلا می‌شوند.

انواع کم شنوایی

کم شنوایی در سه دسته اصلی طبقه بندی می‌شود. روش‌های درمانی و تقویت شنوایی با توجه به نوع و شدت کم شنوایی مشخص می‌شود. بنابراین بهتر است قبل از خرید انواع سمعک، برای ارزیابی وضعیت، به متخصص شنوایی شناس مراجعه فرمایید.

کاهش شنوایی هدایتی

مسدود شدن گوش خارجی و نرسیدن صدا به گوش میانی منجر به کم شنوایی هدایتی می‌شود. افراد کم شنوا برای بهتر شنیدن، نیاز به صدای بلند دارند. افرادی که موقع صحبت کردن از طرف مقابل درخواست بلند کردن صدای خود را دارند و یا در هنگام تماشای تلویزیون صدا را بیش از حد بلند می‌کنند؛ نیاز به مراجعه به پزشک دارند. کم شنوایی هدایتی با استفاده از عمل جراحی و یا استفاده از سمعک قابل بهبود است.

مقاله مفید :  چگونگی تاثیر کم شنوایی در ابتلا به آلزایمر

کاهش شنوایی حسی عصبی

اختلال دراندام‌های حسی و عصب شنوایی می تواند باعث بروز کم شنوایی حسی عصبی(sensorineural hearing loss) شود. اختلال در عصب شنوایی، دریافت سیگنال‌های عصبی را برای مغز سخت می‌کند. عدم دریافت صحیح سیگنال‌های عصبی باعث افت کیفیت و وضوح صدا می‌شود.

عواملی همچون کهولت سن، عفونت گوش و…. می‌توانند زمینه ساز ابتلا به این بیماری شوند. در برخی از افراد این نوع کم شنوایی به صورت مادرزادی وجود دارد. کاشت ایمپلنت حلزون گوش(cochlear implan) و یا خرید انواع سمعک می‌تواند تا حد زیادی کیفیت صدا را بهبود بخشد.

کم شنوایی مختلط

افرادی که دارای هر دو نوع کم شنوایی هستند به اصطلاح دچار کم شنوایی مختلط‌اند. آسیب در عصب شنوایی، کانال گوش، گوش میانی و گوش داخلی در این نوع کم شنوایی ممکن است دیده شود. عفونت فعال در گوش احتمال ابتلا به کم شنوایی مختلط را افزایش می‌دهد. با این وجود با خرید انواع سمعک می‌توان تا حد زیادی از صدمات ناشی از این اختلالات جلوگیری کرد.

خرید بهترین سمعک

با توجه به نوع کم شنوایی و نحوه استفاده از آن، تنها برخی از سمعک‌ها می‌توانند بهترین انتخاب برای فرد کم شنوا باشند. سمعک‌ها در برنامه نویسی و اتصالات متفاوت، در مدل‌های گوناگون عرضه می‌شوند.

بهترین کار برای انتخاب بهترین سمعک، مراجعه به متخصص شنوایی شناس می‌باشد. شنوایی شناس با توجه به نوع کم شنوایی و شدت کم شنوایی، بهترین سمعک را به بیمار معرفی می‌کند. خرید انواع سمعک خوب می‌تواند کیفیت و طول عمر بهتری را در اختیار بیماری قرار دهد.

انواع سمعک

اکثر افراد کم شنوا  برای خرید انواع سمعک به دنبال سمعک‌های نامرئی هستند. سمعک‌های نامرئی در داخل کانال گوش قرار می‌گیرند. به همین ترتیب تشخیص آن‌ها از بیرون سخت است.

اما باید به این نکته توجه داشت که استفاده از این نوع سمعک‌ها برای تمامی افراد داری کم شنوایی مناسب نیست. در ادامه برخی از بهترین انواع سمعک را  برای خرید انواع سمعک، معرفی خواهیم کرد.

مقاله مفید :  تاثیر نویز بر کم شنوایی چیست؟

سمعک پشت گوشی

معمولا محل قرارگیری این نوع سمعک‌ها در بالا و یا پشت گوش می‌باشد. دلیل نام گذاری این نوع از سمعک‌ها نیز همین موضوع است. این قسمت با استفاده از یک لوله نازک و شفاف صدای تقویت شده را به کانال گوش انتقال می‌دهد.

خرید سمعک پشت گوشی برای افرادی که داری شنوایی خفیف تا شدید دارند، مناسب است. همچنین محدودیت سنی برای استفاده از این سمعک وجود ندارد.

سمعک های پشت گوشی

سمعک‌های گیرنده در کانال

سمعک‌های گیرنده در کانال، سایز کوچک‌تری نسبت به سمعک‌های پشت گوشی دارند. اما عملکرد هر دو سمعک تفاوت چندانی با یکدیگر ندارد. این سمعک‌ها به جای لوله با یک سیم تقریبا نامرئی به گیرنده داخل کانال متصل می‌شوند. خرید سمعک‌های گیرنده در کانال به افرادی که داری کم افت شنوایی خفیف تا متوسط پیشنهاد می‌شود.

سمعک نامرئی

سمعک‌های نامرئی به دو نوع داخل گوش و کاملا در داخل کانال تقسیم می‌شوند. تنها تفاوت این دو دسته در نحوه قرار گیری آن روی گوش است. به این صورت که سمعک‌های داخل کانال دید کمتری نسبت به سمعک‌های داخل گوش دارند. استفاده از این سمعک تنها برای افراد داری شنوایی خفیف تا متوسط پیشنهاد می‌شود.

سمعک نامرئی

آیا می‌توان سمعک دست دوم خرید؟

سمعک‌ها به طور اختصاصی، برای هر فردی تنظیم می‌شوند. به همین منظور بهتر است قبل از خرید سمعک دست دوم از شنوایی شناس خود مشورت بگیرید. سمعک دست دوم باید مجددا متناسب با نیاز بیمار تنظیم شود. این کار نیازمند جواب تست شنوایی سنجی با audiometry بیمار است، تا شدت و میزان کم شنوایی روی سمعک اعمال شود.

آیا بیمه هزینه‌ی خرید سمعک را پرداخت می‌کند؟

بسیاری از شرکت‌های بیمه کننده، هزینه خرید سمعک را تحت پوشش خود قرار می‌دهند. با این حال هنگام قرار داد بستن با شرکت بیمه، به سقف قرارداد دقت کنید.

آیا بیمه ها هزینه سمعک را پرداخت می کنند

در انتها

سمعک‌ها با گذشت زمان، پیشرفت زیادی داشته اند. پیشرفت فناوری سمعک برای افراد کم شنوایی مزایای بهتری را فراهم کرده است.  برخی از سمعک‌های دارای فناوری به روز، با قیمت مناسب در بازار عرضه می‌شوند.

مقاله مفید :  برخورد و ارتباط صحیح با کودکان ناشنوا

کلینیک گوش تهران واقع در خیایان ولیعصر با داشتن بهترین متخصصان گوش و حلق و بینی و شنوایی شناسی، بهترین خدمات را به بیماران ارائه می‌دهد. اگر شما علاقه مند به کسب اطلاعات بیشتر در مورد روش درمانی کلینیک گوش تهران و تیم حاذق این کلینیک هستید؛ با کلینیک گوش تهران تماس بگیرید.

مطلبی که تحت عنوان « راهنمای خرید انواع سمعک » خواندید، به طور اختصاصی برای وب سایت کلینیک گوش تهران تهیه شده است و استفاده از آن فقط با ذکر منبع مجاز می‌باشد.

منبع:

https://www.caremart.co/blogs/news/hearing-aids

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

پست های مرتبط

خرید و قیمت سمعک اتیکن
مقالات آموزشی کلینیک گوش

قیمت و خرید سمعک اتیکن

کم شنوایی یا ناشنوایی یکی از مشکلاتی است که درصد زیادی از افراد جامعه را درگیر کرده است. روش‌های درمانی متعددی برای تقویت شنوایی وجود

ادامه مطلب »

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *